J. Bidenas žada paramą Rusijoje sulaikytam amerikiečių žurnalistui E. Gershkovichui | KaunoDiena.lt

J. BIDENAS ŽADA PARAMĄ RUSIJOJE SULAIKYTAM AMERIKIEČIŲ ŽURNALISTUI E. GERSHKOVICHUI

Praėjus metams po Evano Gershkovicho sulaikymo Rusijoje, JAV prezidentas Joe Bidenas „Wall Street Journal“ žurnalisto šeimai pažadėjo tolesnę nenuilstamą paramą.

Jis „ir toliau kiekvieną dieną sieks, kad jis būtų paleistas“, pareiškė J. Bidenas.

Žurnalistika „nėra nusikaltimas“, sakoma JAV prezidento pareiškime. „Evanas nuvyko į Rusiją, kad dirbtų savo reporterio darbą – rizikavo savo saugumu, kad papasakotų tiesą apie žiaurią Rusijos agresiją prieš Ukrainą“, pažymėjo J. Bidenas.

Penktadienį „Wall Street Journal“ paskelbtame laiške E. Gershkovicho tėvai Mikhailas ir Ella bei jo sesuo Daniellė pareiškė: „Niekuomet nesitikėjome, kad mūsų sūnus ir brolis pateks į tokią situaciją“.

Metus nuo žurnalisto suėmimo jie pavadino „neįsivaizduojamais“. „Gyvename su nuolatiniu skausmu savo širdyse ir kasdien galvojame apie Evaną“, – teigiama laiške. Jie esą niekada nenustos kovoti, kad jis būtų paleistas.

Federalinės saugumo tarnybos (FST) agentai praėjusių metų kovo 29 d. sulaikė 32 metų amerikiečių žurnalistą ir apkaltino jį šnipinėjimu. Neseniai teismas Maskvoje jo suėmimą pratęsė iki birželio 30 d. E. Gershkovichui gresia iki 20 metų kalėjimo.

Žurnalistas, jo šeima, jo darbdavys ir JAV institucijos neigia kaltinimus šnipinėjimu. Vašingtonas kaltina Maskvą JAV piliečių sulaikymais pagal nepagrįstus kaltinimus siekiant iškeisti juos į užsienyje nuteistus rusus.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Senukas

Kada keisis ta blogio imperija?

Purmaliai

Nuleidai desantą į Maskvą ,ir išlaisvinai,ruskis būtų iškart apsitriedes !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS