J. Bideno patarėjas: Ukrainos kariai normuoja amuniciją arba jos beveik nebeturi | KaunoDiena.lt

J. BIDENO PATARĖJAS: UKRAINOS KARIAI NORMUOJA AMUNICIJĄ ARBA JOS BEVEIK NEBETURI

Ukrainos kariams ima baigtis amunicija – tuo tarpu respublikonai Kongrese toliau blokuoja didžiulį JAV karinės pagalbos, kurią prašo suteikti prezidentas Joe Bidenas, paketą, trečiadienį pasakė Baltųjų rūmų pareigūnas.

Nacionalinio saugumo patarėjas Jake‘as Sullivanas paragino respublikonų vadovaujamus JAV Atstovų Rūmus pasekti Senato pavyzdžiu ir skubiai priimti įstatymo projektą dėl milijardinės pagalbos paketo Ukrainai šios kovoje su Rusija.

„Daugiau laukti nebegalime. Kiekviena diena yra brangi tiek ukrainiečiams, tiek nacionalinio Jungtinių Amerikos Valstijų saugumo interesams“, – Baltuosiuose rūmuose kalbėdamas su žurnalistais sakė J. Sullivanas.

„Ant kortos atsiduria vis daugiau dalykų. Sulig kiekviena diena didėja ir neveikimo kaina“, – pridūrė jis.

„Mes vis dažniau gauname pranešimų, kad Ukrainos kariai fronte normuoja amuniciją arba jos beveik nebeturi, o tuo tarpu rusai puola sausuma bei stengiasi nuvarginti Ukrainos oro gynybą.“

J. Sullivano teigimu, „šitai atidžiai stebi“ tiek JAV sąjungininkai, tiek priešai.

Nacionalinio saugumo konsultantas spaudos konferencijoje dalyvavo po to, kai išvakarėse J. Bidenas per televiziją paragino respublikonus Atstovų Rūmuose priimti įstatymo projektą.

Bandydamas perteikti savo žinią respublikonams, J. Bidenas taip pat sukritikavo galimą savo varžovą prezidento rinkimuose Dolandą Trumpą už „bukus“ grasinimus paraginti Rusiją įsiveržti į savo finansinių įsipareigojimų nevykdančias NATO šalis.

Naujasis Ukrainos kariuomenės vadas trečiadienį pasakė, kad padėtis fronte su Rusija yra „itin sunki“, o vilkinant JAV karinę pagalbą šešėlis krenta ant visų pastangų mūšio lauke.

Gairės: Jakeas Sullivanas, Ukrainos kariai, amunicija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS