J. Borrellis: ES turėtų atsargiau taikyti sankcijas | KaunoDiena.lt

J. BORRELLIS: ES TURĖTŲ ATSARGIAU TAIKYTI SANKCIJAS

Europos Sąjunga turėtų atsargiau žiūrėti į sankcijų įvedimą, pareiškė Bendrijos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis).

„Mes turime atsargiau žiūrėti į savo užsienio politiką. Kad ji netaptų tik sankcijų politika, nes sankcijos kaip tokios nėra politika“, – sakė J. Borrellis, penktadienį sakydamas kalbą Madrido Komplutensės universitete.   

Jis pažymėjo, kad „ES neskelbia bendro pobūdžio sankcijų, kaip elgiasi Jungtinės Valstijos, nes ES nenori, kad sankcijos neigiamai paveiktų gyventojus ir sukeltų humanitarinių problemų“.

„Mes imamės sankcijų prieš konkrečius fizinius asmenis ar įstaigas, ir sankcijos paliečia konkretų asmenį ar organizaciją – įšaldomas turtas Europoje ir uždraudžiama atvykti į Europą“, – sakė J. Borrellis.

Anot jo, alternatyviai ES stabdo prekybą ir pristabdo importą – šių žingsnių buvo imtasi Rusijos atžvilgiu.

„Mes įvedėme Rusijai ekonomines sankcijas, bet Rusija atsakė kontrpriemonėmis, kurios itin neigiamai paveikė virtinę Ispanijos ekonomikos sektorių“, – sakė ES diplomatijos vadovas.

„Turime nuodugniai įvertinti klausimą, kam konkrečiai taikyti sankcijas, bet negalime tapti tokiais, kurie imasi sankcijų prieš visus ir viską. Negalime skelbti sankcijų kasdien visam pasauliui“, – sakė jis. 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

tos

ankcijos absoliuciai neliecia eiliniu pilieciu tik oligarhines politgaujos 1 kitam stato politbarjerus kurie juos liecia finansiskai ?...

Anonimas

Išsipagiriojo, tik per vėlai.

Anonimas

Išsipagiriojot ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS