J. Kaczynskis ketina trauktis iš užimamų pareigų Lenkijos vyriausybėje | KaunoDiena.lt

J. KACZYNSKIS KETINA TRAUKTIS IŠ UŽIMAMŲ PAREIGŲ LENKIJOS VYRIAUSYBĖJE

Lenkijos nacionalistinės konservatorių valdančiosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) lyderis Jaroslawas Kaczynskis planuoja pasitraukti iš ministro pirmininko pavaduotojo pareigų, rašoma žiniasklaidos pranešime.

J. Kaczynskis paskelbė, kad atsisakys savo posto vyriausybėje kitų metų pradžioje. Jis tai sakė PiS parlamentinės grupės posėdyje, trečiadienį pranešė agentūra PAP, cituodama šaltinius partijoje.

72 metų J. Kaczynskis paaiškino, kad šiuo metu partijos būstinėje lankosi tik kartą per savaitę, o to nepakanka norint vadovauti. Jis sakė, kad ateityje nori labiau susitelkti į darbą partijoje.

J. Kaczynskis Lenkijos politikoje laikomas įtakingu veikėju. Kartu su broliu dvyniu Lechu jis 2001 m. įkūrė „Įstatymą ir teisingumą“. Tačiau Lechas Kaczynskis, tuometinis Lenkijos prezidentas, žuvo per katastrofą, prezidento lėktuvui mėginant nutūpti Rusijos Smolensko mieste.

J. Kaczynskis buvo ministras pirmininkas 2006–2007 metais. Kai 2015 m. jo partija vėl atėjo į valdžią, iš pradžių jis buvo parlamento pirmininko pavaduotojas. Po vyriausybės krizės 2020 m. spalį jis tapo ministro pirmininko pavaduotoju. Šiuo metu jis kuruoja Vidaus reikalų, Teisingumo ir Gynybos ministerijas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS