J. Kushneris: palestiniečiai turi galimybę prisidėti prie taikos plano | KaunoDiena.lt

J. KUSHNERIS: PALESTINIEČIAI TURI GALIMYBĘ PRISIDĖTI PRIE TAIKOS PLANO

  • 0

Baltųjų rūmų patarėjas Jaredas Kushneris (Džaredas Kušneris) trečiadienį pareiškė, kad palestiniečiams lieka atviros durys prisijungti prie taikos plano, ir apkaltino jų lyderius nepaisant savo tautos interesų.

„Jeigu jie tikrai nori, kad jų žmonės gyventų geriau, mes sukūrėme puikią sistemą, prie kurios jie gali prisijungti, kad tai pasiektų“, – žurnalistams sakė JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) žentas, užbaigdamas dvi dienas trukusią konfereciją Bahreine, kurią palestiniečių lyderiai boikotavo.

„Mes neprarasime optimizmo, – sakė jis. – Paliekame duris nuolat atviras.“

Palestinos Autonomija sako, kad D. Kušnerio planas, numatantis 50 mlrd. JAV dolerių (43,9 mlrd. eurų) investicijas Artimuosiuose Rytuose, yra dingstis Izraelį palaikančiai D. Trumpo administracijai primesti savo politinį sprendinį.

Pasak D. Kushenrio, JAV administracija politinių klausimų dalį pateiks „tinkamu metu“, nes politinį ir ekonominį planus rengia skirtingi žmonės.

„Vienas iš dažnai seminare skambėjusių leitmotyvų – kad visi sakė, jog šios reformos yra įmanomos“, – kalbėjo D. Kushneris apie rekomendacijas stiprinti palestiniečių ekonomiką.

„Tuo metu [palestiniečių] vadovybė dėl savo žmonių problemų kaltina Izraelį ir visus kitus, nors iš tiesų bendra aiškėjanti nuomonė – kad viskas yra pasiekiama, jeigu tik vyriausybė norės imtis šitų reformų“, – patikino jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS