J. Trudeau apie A. Navalną: tikrai galingi lyderiai nežudo oponentų | KaunoDiena.lt

J. TRUDEAU APIE A. NAVALNĄ: TIKRAI GALINGI LYDERIAI NEŽUDO OPONENTŲ

  • 7

Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau (Džastinas Triudo) šeštadienį lankydamasis Ukrainoje, regis, apkaltino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną nužudžius savo politinį oponentą Aleksejų Navalną.

„Putinas dedasi esąs galingas, bet tikrai galingi lyderiai nežudo savo oponentų“, – per spaudos konferenciją Kyjive, kurioje dalyvavo ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis bei kiti Vakarų sąjungininkai, pareiškė J. Trudeau, matyt, turėdamas omenyje A. Navalno mirtį kalėjime praėjusią savaitę.

Skirs 2,2 mlrd. JAV dolerių paramą

Kanada šeštadienį pareiškė šiais metais Ukrainai suteiksianti 3,02 mlrd. Kanados dolerių (2,2 mlrd. JAV dolerių, 2 mlrd. eurų) finansinę ir karinę paramą.

Dviem šalims pasirašius saugumo susitarimą, J. Trudeau pareiškime pabrėžė: „Palaikysime Ukrainą viskuo, ko reikės, ir tiek, kiek reikės.“

Šeštadienį Kyjivas taip pat pasirašė dvišalį saugumo susitarimą su Italija, pareiškė V. Zelenskis. Pastarosiomis savaitėmis panašūs susitarimai buvo sudaryti su Didžiąja Britanija, Prancūzija, Vokietija ir Danija.

Otavos ir Kyjivo 10 metų trukmės susitarime „išdėstyti pagrindiniai ilgalaikiai Kanados saugumo įsipareigojimai toliau remti Ukrainą, jai ginant savo suverenumą ir teritorinį vientisumą, saugant savo žmones ir atstatant savo ekonomiką ateičiai“, nurodė J. Trudeau biuras.

Dokumente numatyti finansavimo įsipareigojimai ir glaudesnis bendradarbiavimas politinėje, karinėje, saugumo, ekonominėje ir humanitarinėje srityse, tačiau tai nėra gynybos paktas ar karinės apsaugos garantija.

Kyjivas šiuos susitarimus vertina kaip svarbų Vakarų ilgalaikio įsipareigojimo įrodymą, nes Ukrainos ištekliai yra išsekę, o Rusija yra pirmą kartą per beveik metus pasiekusi laimėjimų mūšio lauke.

Ukrainai reikalinga dešimčių milijardų JAV dolerių karinė parama, kad šalis galėtų aprūpinti savo kariuomenę šaudmenimis, artilerija, tankais, raketomis ir kita įranga.

Kyjive taip pat viešinti Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) šeštadienį taip pat pareiškė, kad pirmoji maždaug 4,5 mlrd. eurų vertės išmoka pagal naują 50 mlrd. eurų vertės ES pagalbos Ukrainai programą bus išmokėta kovo mėnesį.

Tačiau karui tęsiantis jau trečius metus, vis dar nematyti pažangos dėl svarbiausio Ukrainos finansavimo srauto – 60 mlrd. JAV dolerių (55 mlrd. eurų) paramos paketo iš Jungtinių Valstijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

O kur sukašvilis, karamurza, tichanovska , jarmýška ir kitos išgamos ? Tirta is baimės kaip pelės ir triedžia i kelnes ? Žino, kad netrukus pradės dvėsti kaip musės....sunku taip gyvent...

Flurona [TRUMP 2024]

Trudeau dienos soste suskaičiuotos

ne i tema

kqi tik pamatai straipsni su 2 /magiskais/ zodziais su priesaga ru ir uk bus aisku kad savo kom nuomones nebus kurios matomai labai bijo sio leidynio seimininkas uz atlanto isvytas is vengrijos orbano tuo paciu keliu daugumos valia privalo visos salys ta daryt kas netrukus igaus pagreiti kurio nesustabdys jokie reptilodyniai monarhiniai parazitai sionsatanystu ir ju klonu kailyje su visomis ju /vertybemis/ z ppp =0
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS