Japonija analizuoja pastaraisiais metais virš šalies pastebėtus neatpažintus objektus | KaunoDiena.lt

JAPONIJA ANALIZUOJA PASTARAISIAIS METAIS VIRŠ ŠALIES PASTEBĖTUS NEATPAŽINTUS OBJEKTUS

  • 1

Japonija ketvirtadienį pareiškė, kad JAV pajėgoms numušus, kaip įtariama, Kinijos stebėjimo balioną, ji koordinuoja savo veiksmus su Vašingtonu, analizuodama pastaraisiais metais virš šalies pastebėtus neatpažintus objektus.

„Mes bendraujame su Jungtinėmis Valstijomis, tačiau atsisakome komentuoti diplomatinius mainus“, – žurnalistams ketvirtadienį teigė Japonijos ministrų kabineto vyriausiasis sekretorius Hirokazu Matsuno (Hirokadzus Macunas).

„Atsižvelgdami į tai, analizuojame 2020-ųjų birželį ir 2021-ųjų rugsėjį virš Japonijos stebėtus objektus, įskaitant bet kokias sąsajas su atveju Jungtinėse Valstijose“, – pridūrė jis.

Atsižvelgdami į tai, analizuojame 2020-ųjų birželį ir 2021-ųjų rugsėjį virš Japonijos stebėtus objektus.

2020-ųjų birželį virš šiaurinės Japonijos dalies buvo pastebėtas paslaptingas objektas, panašus į oro balioną. Vietos gyventojai socialiniuose tinkluose skelbė jo nuotraukas.

Tuomet valdžios institucijos teigė, jog jas suglumino objektas, gyventojų ir žiniasklaidos atstovų nuotraukose atrodęs kaip balionas su propeleriais ant pritvirtintų sukryžiuotų lazdų.

Japonijos meteorologijos tarnyba tada nurodė, kad balionas atrodė kaip orų stebėjimo objektas, tačiau nebuvo jos nuosavybė.

Tokijas tuo metu atmetė prielaidas, kad jis gali priklausyti užsienio vyriausybei, tačiau neseniai kilęs triukšmas dėl įtariamo Kinijos sekimo baliono, kuris buvo numuštas praskridęs virš JAV, privertė iš naujo svarstyti šį klausimą.

H. Matsuno taip pat atskleidė, kad „vyriausybė yra pastebėjusi panašių balionų, kurių kilmė nežinoma“, įskaitant 2022-ųjų sausį virš jūros į vakarus nuo Kiūšiū, pietvakarių Japonijoje.

„Bendradarbiaudami su savo sąjungininke toliau dedame visas pastangas dėl [informacijos] rinkimo ir analizavimo“, – teigė jis.

Šią savaitę Japonijos gynybos ministerija pareiškė, kad ji „24 valandas per parą ir 365 dienas per metus stebi oro erdvę virš Japonijos“.

Tačiau ji atsisakė patvirtinti, ar virš Japonijos buvo pastebėta tokių balionų, kaip JAV pajėgų numuštas objektas.

„Tačiau, kai patvirtiname oro erdvės pažeidimo atvejį, atitinkamai paskelbiame. Niekada nesame patvirtinę ar paskelbę apie oro erdvės pažeidimą oro balionais“, – atsakydama į naujienų agentūros AFP klausimą nurodė ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ateivis

Kinija kalta dėl koronos kilmės, Kinija kalta, kad skraido 20 km aukštyje su oro balionais... O ar tikrai? O gal pas mus atskridę ateiviai, tik skirtingai nei mūsų "atstovai' Marse, važinėja žeme su roveriais, jie gal mus stebi iš atmosferos ribos? Kolumbas kai atplaukė į ameriką, indėnai gal irgi nenutuokė, kad čia ateiviai iš kito begalinio vandenyno krašto?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS