Japonija dėl pandemijos gali uždrausti užsieniečiams atvykti iš Indijos, Nepalo ir Pakistano | KaunoDiena.lt

JAPONIJA DĖL PANDEMIJOS GALI UŽDRAUSTI UŽSIENIEČIAMS ATVYKTI IŠ INDIJOS, NEPALO IR PAKISTANO

Japonijos Vyriausybė ketina visiškai uždrausti užsieniečiams, taip pat ir turintiems ilgalaikes vizas, atvykti į šalį iš Indijos, Nepalo ir Pakistano dėl koronaviruso plitimo regione. Tai trečiadienį pranešė televizijos kanalas NHK, remdamasis savo šaltiniais.

Kanalo žiniomis, omenyje turimi užsieniečiai, kurie lankėsi vienoje iš minėtų šalių per dvi savaites iki skrydžio į Japoniją. Atitinkamas sprendimas gali įsigalioti jau gegužės 14 d. Anksčiau atliekant testus Japonijos oro uostų karantino įstaigose indiškoji koronaviruso atmaina buvo nustatyta 66 žmonėms.

Gegužės 7 d. Japonijos valdžia sugriežtino įvažiavimo iš Indijos, Nepalo ir Pakistano taisykles, įpareigodama atvykstančiuosius šešias paras praleisti specializuotose karantino įstaigose ir taip papildydama privalomą dviejų savaičių saviizoliaciją.

Šiuo metu Japonijos valdžia izoliuoja trims dienoms karantino įstaigose žmones, atvykstančius iš 35 šalių, tarp kurių – Australija, Didžioji Britanija, Italija, Prancūzija ir Vokietija. Jiems taip pat taikomas bendras reikalavimas dvi savaites laikytis karantino.

Indijoje nuo balandžio pabaigos sparčiai didėja užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius. Pastarąją parą šalyje užfiksuotas 348 421 naujas užsikrėtimo koronavirusu atvejis, bendras infekuotųjų skaičius pasiekė 23 340 938. Per pastarąsias 24 valandas šalyje mirė 4 205 žmonės, kuriems buvo diagnozuotas Covid-19, bendras mirčių skaičius pasiekė 254 197.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS