Japonija ketina peržiūrėti nacionalinio saugumo strategiją | KaunoDiena.lt

JAPONIJA KETINA PERŽIŪRĖTI NACIONALINIO SAUGUMO STRATEGIJĄ

Japonija ketina iki 2022 metų pabaigos numatyti naują nacionalinio saugumo strategiją. Kaip praneša naujienų agentūra „Kyodo“, tai sekmadienį pareiškė šalies ministras pirmininkas Fumio Kishida.

Pasak premjero, Japonijos vyriausybė neatmeta, kad bus fundamentaliai didinamos šalies gynybinės galimybės. Kartu Japonijos premjeras pabrėžė, kad vienašališkas status quo keitimas Rytų Azijoje yra neleistinas.

F. Kishida pareiškė, kad Rusijos agresija prieš Ukrainą gali sukelti pasaulyje „didžiausią krizę“ nuo Antrojo pasaulinio karo laikų. Jis taip pat pabrėžė, kad Japonija yra pasirengusi teikti pagalbą Ukrainai.

Vasario 24 d. Rusija pradėjo tarptautinės bendruomenės smerkiamą karinį įsiveržimą į Ukrainą. Jos pajėgos atakuoja ir civilinius objektus. Vakarų šalys, reaguodamos į agresiją, paskelbė Rusijai labai griežtas sankcijas ir teikia ekonominę bei karinę paramą Ukrainai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Dar

Visas pasaulis mato kokie rusai vagys net savo pačių kariuomene apvogė, viskas korumpuota, kariuomenė ne tokia pasirodo ir galinga, raketos neveikia, senos, seni maisto daviniai, vaistai, liemenės iš popieriaus, tankai iš kiaušinių lukštų, ginklai be šovinių,,,nu lietuviai tą gerjaja mokykla kabutėse gerai išmoko per okupacijos Lt laikotarpį kad po šiai dienai valdininkai ir jų vaikai slovikus su grybais kasa kiemuose, dusines prie jūros stato ir t.t...

Made in Japan

Arteja fisistinio kremliaus "hopniku" krachas, arteja... :D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS