Japonija plečia sankcijas dėl Rusijos invazijos į Ukrainą | KaunoDiena.lt

JAPONIJA PLEČIA SANKCIJAS DĖL RUSIJOS INVAZIJOS Į UKRAINĄ

  • 0

Japonija penktadienį paskelbė išplėstas sankcijas dėl Maskvos invazijos į Ukrainą, atskleisdama dešimtis naujų įmonių ir kitų organizacijų, kurioms pritaikytos sankcijos, įskaitant eksporto draudimus kai kurioms, kurios nėra Rusijos ar jos sąjungininkės Baltarusijos.

Tokijas į sankcijų sąrašą įtraukė 57 organizacijas Rusijoje ir dar šešias organizacijas kitose šalyse, įskaitant Jungtinius Arabų Emyratus, Armėniją, Siriją ir Uzbekistaną, sakoma prekybos ministerijos pranešime.

Po šių papildymų Japonija uždraudė eksportą 494 Rusijos organizacijoms, 27 Baltarusijos subjektams ir dar šešiems kitų šalių subjektams.

Praėjusių metų vasarį Rusijai buvo paskelbtos sankcijos po to, kai ji pasiuntė savo pajėgas į Ukrainą, tačiau Kyjivas ir jo sąjungininkai vis dažniau ragina imtis griežtesnių veiksmų prieš Maskvą.

Tokijas jau įšaldė tam tikrų Rusijos asmenų ir grupių turtą, uždraudė prekių eksportą su Rusija susijusioms karinėms organizacijoms, taip pat statybos ir inžinerijos paslaugų eksportą.

Naujosios sankcijos naujai į sąrašą įtrauktoms Rusijos organizacijoms įsigalios gruodžio 22 dieną, o kitiems subjektams – gruodžio 27 dieną.

Gegužę Japonijoje vykusiame Didžiojo septyneto (G-7) aukščiausiojo lygio susitikime bloko lyderiai susitarė „atimti iš Rusijos G-7 technologijas, pramoninę įrangą ir paslaugas, kuriomis remiama jos karo mašina“.

Jungtinės Valstijos, Jungtinė Karalystė ir Europos Sąjunga yra įvedusios griežtas sankcijas Rusijai dėl jos invazijos į Ukrainą ir skyrė milijardus eurų karinės pagalbos Kyjivui.

Gairės: Japonija, sankcijos Rusijai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS