Japonija svarsto, ką daryti su užterštu Fukušimos AE vandeniu | KaunoDiena.lt

JAPONIJA SVARSTO, KĄ DARYTI SU UŽTERŠTU FUKUŠIMOS AE VANDENIU

Japonija vis dar svarsto, ką daryti su 2011 m. cunamio pažeistoje Fukušimos atominėje elektrinėje (AE) kaupiamu užterštu vandeniu.

Japonijos vyriausybės pareigūnai apie tai informavo užsienio valstybių diplomatus kilus nerimui, kad radioaktyviomis dalelėmis užterštas vanduo gali būti išpiltas tiesiog į vandenyną, rašo „Reuters“.

Rugpjūtį reaktoriaus aušinimui panaudoto ir užteršto vandens Fukušimos AE buvo sukaupta daugiau nei milijonas tonų. AE operatorė „Tokyo Electric Power Company“ (TEPCO) tvirtina, kad vandens saugyklos bus visiškai užpildytos iki 2022-ųjų vidurio.

Susitikimas su užsienio šalių ambasadų atstovais vyko po rugpjūtį įvykusios Vyriausybės darbo grupės posėdžio, kuriame svarstyti įvairūs vandens pašalinimo iš Fukušimos AE saugyklų būdai. Galutinį sprendimą Vyriausybė priims po to, kai darbo grupė pateiks savo išvadas. Kol kas neaišku, kada galima tikėtis Vyriausybės sprendimo.

Susitikime dalyvavo 22 šalių diplomatai, tarp jų – Pietų Korėjos ir Jungtinių Valstijų.

„Atsižvelgdama į skaidrumo reikalavimus, Japonija ir toliau informuos tarptautinę bendruomenę apie situaciją Fukušimoje“, – susitikime sakė Japonijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Koichiro Matsumoto.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

kas

ten žino, koks ateis vanduo iš Astravo, juk irgi bus naudojamas aušinimo reikalams

lkauniete

anonime!! "perliankiai lazda" ---zyda -araba Jezu garbina ne tik katalikai=== visa SLAVU krikscioniu pasauline bendruomene [[nuo Ispanijos iki Tolimuju rytu ir pietuose armenai ir gruzinai[zveries stalinuko-trumpakojo giminaiciai]]] Taip kad ,anonime,!!daug vandenuko Fukushimoje tau priseis siurbti ir "krapinti" feeee

kauniete

mintis viena [[[[[;kad ir ATRODYTU .shvari atomine electrine.....bet niekas nenori ishgerti TA!!!!! vandeni...po cirkuliacijos]]] uzsakovas ir turetu susinaudoti ta ""tyraaaaa"" vandeni
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS