Japonijos derybininkas: prekybos sutarčiai su JK suderėti liko šešios savaitės | KaunoDiena.lt

JAPONIJOS DERYBININKAS: PREKYBOS SUTARČIAI SU JK SUDERĖTI LIKO ŠEŠIOS SAVAITĖS

Jungtinė Karalystė (JK) turi vos šešias savaites užbaigti derybas dėl prekybos sutarties su Japonija po „Brexito“, jei nori, kad sutartis būtų ratifikuota dar šiemet, perspėja vyriausiasis Japonijos derybininkas Hiroshi Matsuura.

Interviu „Financial Times“ H. Matsuura teigė, kad dėl trumpo laikotarpio abi pusės turi „apriboti savo ambicijas“, tuo užsimindamas apie tai, kad Londono keliami tikslai gali būti neįgyvendinami.

„Kad išvengtume skylės sausį, turime ratifikuoti šią sutartį per Dieto rudens sesiją“, – sakė H. Matsuura, turėdamas omenyje Japonijos parlamentą.

„Tai reiškia, kad turime užbaigti derybas iki liepos pabaigos. Laiko trūkumas reiškia, kad abi pusės turi apriboti savo ambicijas“, – teigė jis.

Bet koks susitarimas, manoma, bus paremtas pernai įsigaliojusiu didžiulės apimties ES ir Japonijos prekybos susitarimu, tačiau Londonas tikisi užsitikrinti dar mažesnius japoniškų prekių muitų tarifus.

JK šiuo metu skuba derėtis dėl prekybos sutarčių, kurios įsigaliotų po „Brexito“ pereinamojo laikotarpio pabaigos. JK taip pat derasi su ES, kuri praeitą savaitę atmetė britų premjero Boriso Johnsono raginimus pasiekti susitarimą iki liepos.

JK oficialiai iš Bendrijos pasitraukė sausio 31 d. Iki šių metų pabaigos šalis turi pasirašyti sutartis su ES ir kitais prekybos partneriais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS