Japonijos premjeras paskirs naujus užsienio reikalų ir gynybos ministrus | KaunoDiena.lt

JAPONIJOS PREMJERAS PASKIRS NAUJUS UŽSIENIO REIKALŲ IR GYNYBOS MINISTRUS

  • 0

Japonijos ministras pirmininkas Fumio Kishida (Fumijas Kišida) planuoja pakeisti savo užsienio reikalų ir gynybos ministrus ir atlikti esminį pertvarkymą, po kurio ministrų kabinete atsirastų daugiau moterų, sakoma antradienį paskelbtuose pranešimuose.

2021 metų spalį pareigas pradėjusio eiti F. Kishidos populiarumas ir autoritetas valdančiojoje Liberalų demokratų partijoje sumažėjo prieš kitais metais vyksiančius partijos vadovybės rinkimus.

Pakeitimai, apie kuriuos tikriausiai bus paskelbta trečiadienį, taip pat daromi tuo metu, kai didėja įtampa su Šiaurės Korėja ir Kinija.

Antradienį visuomeninis transliuotojas NHK ir kitos žiniasklaidos priemonės pranešė, kad užsienio reikalų ministrą Yoshimasą Hayashi (Jošimasą Hajašį) pakeis 70 metų buvusi teisingumo ministrė Yoko Kamikawa (Joko Kamikava).

NHK pranešė, kad Y. Kamikawa bus viena iš penkių moterų naujos sudėties ministrų kabinete. Šiuo metu jame yra dvi moterys.

Toks didelis moterų skaičius buvo tik 2001-ųjų ir 2014-ųjų ministrų kabinetuose.

Y. Kamikawa buvo teisingumo ministrė, kai Japonija prieš penkerius metus įvykdė mirties bausmes sektos „Aum Shinrikyo“ lyderiui ir nariams, 1995 metais surengusiems pražūtingą zarino ataką Tokijo metropolitene.

Nuo 2021 metų lapkričio užsienio reikalų ministro pareigas einantis Y. Hayashi praėjusį savaitgalį netikėtai apsilankė Ukrainoje.

Pranešimuose priduriama, kad gynybos ministrą Yasukazu Hamadą (Jasukadzų Hamadą) pakeis 54-erių Minoru Kihara (Minorus Kihara), kuris anksčiau dirbo parlamento gynybos sekretoriumi.

Pranešimuose teigiama, kad Shunichi Suzuki (Šuničis Sudzukis) turėtų likti trečiosios pagal dydį pasaulio ekonomikos finansų ministro poste.

Redaktorė Rūta Androšiūnaitė

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS