Japonijos vyriausybė svarsto galimybę dėl pandemijos skelbti šalyje nepaprastąją padėtį | KaunoDiena.lt

JAPONIJOS VYRIAUSYBĖ SVARSTO GALIMYBĘ DĖL PANDEMIJOS SKELBTI ŠALYJE NEPAPRASTĄJĄ PADĖTĮ

Japonijos vyriausybė svarsto galimybę dėl koronaviruso plitimo skelbti šalyje nepaprastąją padėtį. Tai pirmadienį per spaudos konferenciją Tokijuje pareiškė ministras pirmininkas Yoshihidė Suga.

„Mes pradėjome svarstyti galimybę įvesti nepaprastąją padėtį“, – sakė jis. Vyriausybės vadovas taip pat pažymėjo, jog Didžiojo Tokijo zonoje, kuriai priklauso Tokijo, Tibos, Saitamos ir Kanagavos prefektūros, nenustatyta, kad būtų akivaizdžiai sumažėjęs skaičius žmonių, kurie vakarais lankosi pasilinksminimo vietose, todėl tikriausiai reikės imtis naujų priemonių, kad būtų užkirstas kelias infekcijos plitimui.

Sausio 2 d. keturi Didžiojo Tokijo prefektūrų gubernatoriai paragino šalies vyriausybę išnagrinėti galimybę įvesti nepaprastąją padėtį.

Su koronaviruso plitimu susijusi situacija Japonijoje ėmė blogėti nuo lapkričio pradžios, o gruodį paros prieaugio ir mirčių skaičiaus antirekordai reguliariai buvo atnaujinami.

Iki šiol Japonijoje užfiksuota daugiau kaip 245 tūkst. užsikrėtimo koronavirtusu atvejų, mirė per 3,6 tūkst. infekuotųjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS