Japonijos vyriausybė svarsto galimybę surengti Tokijo olimpines žaidynes be žiūrovų iš užsienio | KaunoDiena.lt

JAPONIJOS VYRIAUSYBĖ SVARSTO GALIMYBĘ SURENGTI TOKIJO OLIMPINES ŽAIDYNES BE ŽIŪROVŲ IŠ UŽSIENIO

Japonijos vyriausybė svarsto galimybę surengti Tokijo vasaros olimpines žaidynes be žiūrovų iš užsienio. Tai trečiadienį pranešė laikraštis „Mainichi“.

Leidinio žiniomis, galutinis sprendimas šiuo klausimu gali būti priimtas šį mėnesį. Laikraštis pabrėžia, kad omenyje turimi žiūrovai iš užsienio. Klausimas, ar leisti tiesiogiai stebėti varžybas Japonijos gyventojams, bus svarstomas atskirai.

Tokijo olimpinių žaidynių organizacinio komiteto vadovė Seiko Hashimoto vasario 27 d. paskelbtame interviu laikraščiams „Yomiuri“ ir „Asahi“ išsakė nuomonę, kad žaidynės vis dėlto turėtų vykti su žiūrovais nepaisant pandemijos. Tačiau ji pabrėžė, kad būtina imtis priemonių, kurios užkirstų kelią infekcijos plitimui.

Žiūrovų klausimas kol kas neišspręstas, jis bus svarstomas konsultacijose, kuriose dalyvaus Tarptautinio olimpinio komiteto, Japonijos vyriausybės ir Tokijo administracijos atstovai.

Laikraščio „Yomiuri“ surengtos apklausos, kurioje dalyvavo 3 tūkst. žmonių, duomenimis, daugiau kaip 90 proc. japonų mano, kad šįmet Tokijuje rengiamos vasaros olimpinės žaidynės ir paralimpinės žaidynės dėl koronaviruso plitimo pavojaus turėtų vykti be žiūrovų arba esant minimaliam jų skaičiui.

Tokijo olimpinės žaidynės turėjo vykti 2020 metų liepos 24–rugpjūčio 9 dienomis. Dėl koronaviruso pandemijos varžybos buvo atidėtos metams. Dabar planuojama jas surengti 2021 metų liepos 23–rugpjūčio 8 dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tos olimpiados pasidarė

galvos skausmas o ne šventė.laikas stabdyt

SUSIJUSIOS NAUJIENOS