JAV agentūra: COVID-19 greičiausiai kilo dėl iš Kinijos laboratorijos pasklidusio viruso | KaunoDiena.lt

JAV AGENTŪRA: COVID-19 GREIČIAUSIAI KILO DĖL IŠ KINIJOS LABORATORIJOS PASKLIDUSIO VIRUSO

Žiniasklaida teigia, kad koronaviruso pandemija greičiausiai kilo dėl iš Kinijos laboratorijos pasklidusio viruso, nors Baltieji rūmai sekmadienį tvirtino, kad amerikiečių žvalgyba šiuo klausimu tebėra susiskaldžiusi.

Kaip pranešė verslo dienraštis „The Wall Street Journal“, tai nustatyta Nacionalinės žvalgybos direktorės Avril Haines (Avril Hains) biuro įslaptintoje ataskaitoje, o tai reiškia, kad Energetikos departamento, kuris anksčiau teigė nesąs tikras, kaip virusas atsirado, nuomonė pasikeitė.

„The Wall Street Journal“ ir „The New York Times“ citavo įslaptintą ataskaitą perskaičiusius asmenis, kurie teigė, kad departamentas savo sprendimą priėmė su „mažu pasitikėjimu“, pabrėždamas, kad skirtingų agentūrų nuomonės dėl COVID-19 ir pandemijos, apėmusios pasaulį 2020 metų pradžioje, kilmės vis dar nesutampa.

Ši išvada, kuri, kaip pranešama, padaryta gavus naujos informacijos, vis dėlto yra svarbi, nes departamentas prižiūri nacionalinių laboratorijų tinklą, įskaitant tas laboratorijas, kuriose atliekami pažangūs biologiniai tyrimai.

Dabar departamentas kartu su federaliniu tyrimų biuru (FTB) mano, kad pandemija, nuo kurios mirė beveik septyni milijonai žmonių, kilo dėl nelaimingo atsitikimo Kinijos laboratorijoje.

Keturios JAV žvalgybos agentūros mano, kad COVID-19 atsirado natūraliu būdu, o kitos dvi dar neapsisprendė, pranešė „The Wall Street Journal“.

Baltųjų rūmų patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas (Džeikas Salivanas) pabrėžė, kad šiuo klausimu išlieka „įvairių nuomonių“.

„Šiuo metu žvalgybos bendruomenė nepateikė galutinio atsakymo į šį klausimą“, – sakė jis sekmadienį CNN.

Vasario viduryje Pasaulio sveikatos organizacija pažadėjo daryti viską, kas įmanoma, „kol gausime atsakymą“ dėl COVID-19  kilmės, ir paneigė pranešimą, kuriame teigiama, kad agentūra nutraukė tyrimą.

Mokslo bendruomenė mano, kad labai svarbu nustatyti pandemijos kilmę, kad būtų galima geriau kovoti su kita pandemija ar net užkirsti jai kelią.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Ale

JAVirusai prasyte prasosi kad jais rimtai uzsiimtu,RUSAM,KINAM belieka tik prie kiekvieno Amariuku povandeninio laivo,iseinancio patruliot Vandenyna,pritaisyt zavu palydova,typo-ZEBURASKA,na o su zemynine,aviacine Amariuku triados dedamaja jau dabar jokiu problemu nera.

Uhanis

Tik kodel Kinija budama " nekallta" jam paplitus is uhanio pradejo beda versti ant nekalto siksnosparnoio kuris 'atskrido' i ju labaratorija uz 1500 km 'budamas ' ko iskart neneige jog ne ju 'kuryba',bet teisinos del jo paplitimo po pasauli !!!! Kinija zino ka gamina ir kuria kam ,pasaulyje but Galingiausiamms Galingiausiems karine ir ekonomine galia ! Siuo metu kinijos armija sudaro 2,5 milijono kariu ir Reikalui esant per 24 val. Gali ja padidinti iki 5 mil.! Ateitis kinijos stipri nusimato.

Sitas

JAVirusu lizdas dasizais kad teks SARMATAM dezinfekuot sita planetos sifili.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS