JAV ambasada Maskvoje gavo naują adresą su Ukrainos separatistų darinio pavadinimu | KaunoDiena.lt

JAV AMBASADA MASKVOJE GAVO NAUJĄ ADRESĄ SU UKRAINOS SEPARATISTŲ DARINIO PAVADINIMU

Maskvos administracija trečiadienį paskelbė pakeitusi oficialų JAV ambasados pastato adresą – dabar jame yra prokremliškų Ukrainos separatistų darinio pavadinimas.

„Jungtinių Valstijų ambasada Rusijoje turi naują oficialų adresą“, – sakoma Maskvos merijos pareiškime. Jame nurodoma, kad buvo suteiktas pavadinimas anksčiau jo neturėjusiai atvirai erdvei priešais ambasados pagrindinį įėjimą.

Nuo šiol JAV ambasados adresas yra „Donecko liaudies respublikos a. 1“. Jis susijęs su separatistiniu Rytų Ukrainos regionu, kurį Maskva prieš pat invaziją į Ukrainą pripažino nepriklausoma valstybe.

Ankstesnis JAV ambasados adresas buvo Bolšoj Deviatinskij skg. 8.

Pareiškime nurodoma, kad pakeitimas padarytas Maskvos tarybos nariams pasiūlius Maskvos žemėlapyje pagerbti „Donbaso gynėjus“. Rusija sako, kad per savo invaziją Ukrainoje vaduoja šį daugiausia rusakalbių gyvenamą regioną.

Naujasis adresas buvo išrinktas per viešą balsavimą, kuriame dalyvavo beveik 280 tūkst. žmonių, nurodė merija.

2018 metų vasarį gatvė prie Rusijos ambasados Vašingtone buvo pavadinta Boriso Nemcovo – opozicijos politiko, 2015-aisiais nušauto netoli Kremliaus – vardu.

Prezidentas Vladimiras Putinas vasario 24 dieną pasiuntė savo kariuomenę į Ukrainą, dar labiau pakurstydamas ir taip didelę įtampą tarp Maskvos ir Vašingtono.

Gairės: jav ambasada, JAV ambasada Maskvoje, separatistai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS