JAV analitikai: Rusija, nepaisydama didelių nuostolių, perkelia išteklius prie Avdijivkos | KaunoDiena.lt

JAV ANALITIKAI: RUSIJA, NEPAISYDAMA DIDELIŲ NUOSTOLIŲ, PERKELIA IŠTEKLIUS PRIE AVDIJIVKOS

Rusijos kariuomenė perkelia papildomas pajėgas į Avdijivkos frontą, nepaisydama nuolat patiriamų problemų dėl mechanizuotų puolimų fronte ir nesėkmingo spalio 19–20 d. atnaujinto puolimo, sakoma JAV Karo studijų instituto (ISW) pranešime, pranešė „Ukrinform“.

Pasak ISW ekspertų, keli Rusijos tinklaraštininkai teigė, kad spalio 22 d. fronte prie Avdijivkos nebuvo jokių reikšmingų pokyčių. Tikėtina, kad Rusijos pajėgos vėl daro pauzę po žlugusio didelio puolimo, per kurį patyrė didelių nuostolių.

Rusų tinklaraštininko teigimu, Ukrainos pajėgos „netikėtai“ kontratakavo Piskų (už 8 km į pietvakarius nuo Donecko) kryptimi ir išstūmė Rusijos pajėgas iš pozicijų šiame rajone. Kitas tinklaraštininkas pareiškė, kad teiginiai apie Ukrainos pažangą netoli Piskų ir Opytnės (už 4 km į pietus nuo Avdijivkos) yra klaidingi.

Spalio 21 d. paskelbta geografinė medžiaga rodo, kad neseniai Rusijos pajėgos nesmarkiai pasistūmėjo į pietryčius nuo Pervomaiskės (už 11 km į pietvakarius nuo Avdijivkos). Rusų tinklaraštininkas tvirtino, kad Rusijos pajėgos ne iki galo išvalė Avdijivkos atliekų krūvos teritoriją ir kad šiuo metu ši sritis yra ginčijamoje „pilkojoje zonoje“.

Su Kremliumi susijęs tinklaraštininkas tvirtino, kad statiškoje fronto linijoje sunku vykdyti manevrinį karą, abi šalys turi daug personalo ir įtvirtintų zonų. Pasak tinklaraštininko, dėl Ukrainos bepiločių orlaivių ir kitų didelio tikslumo ginklų šarvuotos mašinos vis labiau pažeidžiamos, rengti sausumos atakas vis sunkiau.

Tinklaraštininkas taip pat pabrėžė, kad Rusijos pajėgos susiduria su sunkumais įveikti Ukrainos minų laukus prie Avdijivkos ir negali visiškai sunaikinti Ukrainos logistikos, todėl Ukrainos vadovybė gali greitai perkelti personalą į kritiškas sritis.

Ukrainos šaltiniai teigė, kad Rusijos pajėgos ir toliau perkelia kareivius Avdijivkos kryptimi, kad paremtų puolimo pastangas nepaisydamos didelių nuostolių. Ukrainos pajėgų Taurijos grupės atstovas spaudai pulkininkas Oleksandras Štupunas sakė, kad Rusijos kariuomenė, siekdama pakeisti personalo nuostolius, dislokuoja kareivius iš Rusijos teritorijos tiesiai į Avdijivką.

Ukrainos karinis stebėtojas Kostiantynas Mašovecas pareiškė, kad neseniai Rusijos karinė vadovybė perkėlė Avdijivkos link kelis pulkus, sudarytus iš mobilizuotųjų, o tai rodo, kad veikiausiai Rusija neplanuoja nutraukti operacijų šia kryptimi.

Pasak K. Mašoveco, Rusijos kariuomenė taip pat perkėlė 57-ojo motorizuotųjų šaulių pulko elementus (6-ąją  motorizuotųjų šaulių diviziją, Vakarų karinės apygardos 3-ąjį armijos korpusą) į rajoną už 4 km į pietus ir iki 5 km į pietryčius nuo Avdijivkos.

„Ukrinform“ pranešė, kad Rusijos pajėgų aktyvumas kiek sumažėjo, bet jos neatsisako mėginimų užimti Avdijivką, mūšiai tęsiasi.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, perkelia išteklius prie Avdijivkos, nuostoliai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS