JAV atsiveria paskiepytiems turistams, tačiau iššūkių gali kilti vykstant su vaikais | KaunoDiena.lt

JAV ATSIVERIA PASKIEPYTIEMS TURISTAMS, TAČIAU IŠŠŪKIŲ GALI KILTI VYKSTANT SU VAIKAIS

Nuo lapkričio 8 Jungtinės Amerikos Valstijos panaikina nuo pernai galiojusius kelionių draudimus ir atsiveria paskiepytiems turistams, tarp jų – ir iš Lietuvos, tačiau iššūkių gali kilti keliaujantiems su vaikais.

JAV ambasados Lietuvoje konsulė Ivna Giauque (Ivna Džiukė) žurnalistams penktadienį teigė, kad visi pilnamečiai keleiviai, vykstantys į Ameriką, privalės būti paskiepyti ir turėti neigiamą koronaviruso testą, atliktą ne seniau nei prieš tris dienas.

Ši tvarka negalios nepilnamečiams, kuriems užteks turėti tik neigiamą testą, tačiau atliktą ne seniau nei prieš dieną.

„Keliautojai iki 18 metų neprivalės būti paskiepyti, nes JAV valdžia supranta, jog ne visame pasaulyje vakcinos vaikams yra prieinamos ar patvirtintos. (...) Be to, vaikams iki dvejų metų testo nereikės“, – nurodė konsulė.

„Taip, kai kuriose šalyse testų rezultatus gauti tą pačią dieną yra iššūkis. Manau, kad šios detalės vis dar derinamos su JAV ligų kontrolės ir prevencijos centru“, – pridūrė ji.

I. Giauque teigimu, kol kas šiuo metu tvarkoje nėra nurodyta, kokie testai prieš keliaujant turi būti atlikti – ar molekuliniai (PGR), ar antigeno.

Be kita ko, vykstantieji į Ameriką privalės užpildyti informaciją apie turėtus kontaktus.

Tai yra papildymas prie reikalavimų būti paskiepytam ir pateikti neigiamą testą. Keleiviai turės užpildyti savo pagrindinę kontaktinę informaciją“, – aiškino konsulė.

Vis dėlto, išsamesnės informacijos – kur šią formą rasti, kaip ją užpildyti ir kam pateikti – rekomendavo ieškoti interneto svetainėje travel.state.gov.

Ji taip pat atkreipė dėmesį, kad keliautojai turi būti paskiepyti arba JAV maisto ir vaistų administracijos, arba Pasaulio sveikatos organizacijos patvirtintomis vakcinomis. Šiuo metu Lietuvoje naudojami preparatai yra tinkami kelionei į Ameriką.

Informaciją apie skiepijimą reikės pateikti arba atspausdintą ant popieriaus, arba skaitmeniniu formatu. Pasak I. Giauque, JAV valdžia žino apie Europos Sąjungoje galiojantį kelionių sertifikatą, tad šis dokumentas taip pat turėtų tikti keliaujant.

Naujoji globali tvarka pakeis šiuo metu galiojantį draudimą į JAV atvykti iš 33 valstybių. Tai Šengeno šalys, Jungtinė Karalystė, Brazilija, Kinija, Indija, Iranas, Airija ir Pietų Afrikos Respublika.

Iš šių valstybių keliauti į JAV galima tik turint atskirą leidimą dėl būtinųjų priežasčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS