JAV gali skirti 200 mln. eurų Estijos gynybai stiprinti | KaunoDiena.lt

JAV GALI SKIRTI 200 MLN. EURŲ ESTIJOS GYNYBAI STIPRINTI

Estija tikisi per penkerius metus gauti iš JAV apie 200 mln. eurų oro gynybos sistemai modernizuoti. Tai antradienį pranešė Estijos gynybos ministerijos kancleris Kristjanas Prikkas.

„Mes prašome iki 2025 metų kiek mažiau kaip 200 mln. eurų, kad galėtume kartu su sąjungininkais sustiprinti oro gynybą mūsų regione“, - pareiškė jis radijo stočiai „Vikerraadio“. 

Kaip pažymėjo K. Prikkas, tai, kad Estija neturi vidutinio nuotolio oro gynybos sistemos, yra, ekspertų nuomone, viena didžiausių šalies gynybinio pajėgumo spragų. Pasak jo, minimalias reikiamas galimybes turinčios vidutinio nuotolio oro gynybos sistemos sukūrimas atsieis daugiau kaip 200 mln. eurų, o jos eksploatavimo metinės išlaidos sudarys maždaug 10 proc. sistemos kainos.

JAV ambasados duomenimis, nuo 2015 metų Jungtinės Valstijos suteikė Estijai daugiau kaip 190 mln. dolerių (156 mln. eurų) pagal bendradarbiavimo gynybos srityje programą.

Estijos gynybos biudžetas 2021 metais sudarys 645 mln. eurų, arba 2,3 proc. bendrojo vidaus produkto.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Skaitytojas

Good news!

o

??? negi rusai puola ? juk karas tai hibridinis kur kareiviu beveik nereik uztenka raketos ar tai daroma kad kuo daugiau zmoniu sunaikint ypac kareiviu bei mediku tai nebus kam gint visuomenes ir tai globalplanas...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS