JAV įstatymų leidėjai užkirto kelią vyriausybės uždarymui | KaunoDiena.lt

JAV ĮSTATYMŲ LEIDĖJAI UŽKIRTO KELIĄ VYRIAUSYBĖS UŽDARYMUI

  • 0

JAV Kongresas ketvirtadienį suteikė laikinąją finansavimo priemonę, kad užkirstų kelią brangiai kainuojančiam daliniam vyriausybės uždarymui, kėlusiam grėsmę kelių pagrindinių federalinių agentūrų veiklai.

Atstovų Rūmai nubalsavo už tai, kad dar bent šešias savaites būtų išlaikyta veikla, patvirtindami priemonę, kurią anksčiau patvirtino Senatas.

Aukštųjų parlamento rūmų vadovai pasiūlė žūtbūtinę tęstinę rezoliuciją, valstybės tarnautojams ruošiantis būti išsiųstiems namo be darbo užmokesčio. Toks scenarijus būtų sutrikdęs vyriausybės funkcijas – nuo karinių operacijų iki pagalbos maistu ir federalinės politikos formavimo.

Derybas apsunkino tai, kad, prognozuojant stiprią pūgą, įstatymų leidėjų darbas buvo apribotas – Kongresas paskelbė, kad penktadienį visą dieną nedirbs.

„Turime gerų naujienų Amerikai: Penktadienį uždarymo nebus, – savo kalboje kolegoms sakė Senato demokratų daugumos lyderis Chuckas Schumeris (Čakas Šumeris). – Kadangi abi pusės dirbo kartu, vyriausybė liks atidaryta. Paslaugų teikimas nesutriks. Išvengsime nereikalingos nelaimės.“

Trumpalaikis sprendimas buvo pasiūlytas po to, kai derybos dėl metų biudžeto įstrigo dėl Atstovų Rūmų respublikonų reikalavimų smarkiai mažinti išlaidas ir vykdyti plataus masto imigracijos reformas.

Pagal susitarimą iki kovo 1 dienos bus finansuojamos žemės ūkio, energetikos ir vandentvarkos, karinių statybų ir veteranų programų, transporto ir aprūpinimo būstu paslaugos ir administravimas.

Kariuomenės, Teisingumo departamento, pasienio apsaugos, Kongreso ir daugelio kitų federalinių agentūrų ir departamentų finansavimas turėjo baigtis vasario pradžioje, tačiau dabar jie galės veikti iki kovo 8 dienos.

Tai suteiks įstatymų leidėjams daugiau laiko nustatyti visų metų biudžetą pagal išlaidų ribas, dėl kurių demokratai ir respublikonai susitarė praėjusiais metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS