JAV įveda vizų suvaržymus daugiau Kinijos piliečių | KaunoDiena.lt

JAV ĮVEDA VIZŲ SUVARŽYMUS DAUGIAU KINIJOS PILIEČIŲ

JAV ruošiasi taikyti vizų suvaržymus Kinijos piliečiams, dalyvaujantiems užsienio įtakos operacijose, penktadienį pranešė Valstybės departamentas.

Valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) pareiškė, kad apribojimai bus taikomi Kinijos komunistų partijos pareigūnams ir kitiems asmenims, prisidedantiems prie propagandos ar įtakos kampanijų, susijusių su Jungtinio fronto darbo departamento veikla.

Ši valstybės institucija kaltinama mėginimais tildyti žmones, kritikuojančius Pekiną dėl žmogaus teisių pažeidimų uigūrų regione, Tibete ir kitur. Departamentas pasitelkia tokią „prievartos taktiką“ kaip kritikų ir jų artimųjų asmeninės informacijos viešinimas, siekiant juos įbauginti, skelbdamas apie naujus apribojimus pažymėjo M. Pompeo.

Nauja priemone siekiama parodyti, kad „asmenys, atsakingi už veiksmus, kurie pažeidžia taisyklėmis paremtą tarptautinę tvarką, nėra laukiami Jungtinėse Valstijose“, nurodė amerikiečių diplomatijos vadovas.

Tokie apribojimai yra viena iš daugelio baudžiamųjų priemonių, kurių Vašingtonas imasi prieš Kinijos politinį aparatą ir ekonomiką, aštrėjant abiejų galingųjų valstybių ginčams dėl žmogaus teisių, koronaviruso pandemijos, prekybos, technologijų, Taivano ir virtinės kitų klausimų.

Iškart nebuvo patikslinta, kiek žmonių galėtų paliesti nauji suvaržymai.

Tokį žingsnį žengta tą pačią savaitę, kai Vašingtonas paskelbė apie planus sutrumpinti vizų galiojimo laiką nuo 10 metų iki vieno mėnesio Kinijos komunistų partijos nariams ir jų šeimos nariams.

Reaguodamas į tokius veiksmus Pekinas apkaltino JAV vyriausybę „eskaluojant politinę malšinimą“. Kinų Užsienio reikalų ministerijos atstovas Hua Chunyingas (Hua Čunjingas) ketvirtadienį pareiškė, kad kelionių apribojimai „visiškai neatitinka pačių JAV interesų“ ir pakenks Amerikos įvaizdžiui pasaulyje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Arijas

Geltonoji rase jau isplito po visa pasauli, kaip ir neandertalieciu palikuonys... Galas baltiesiems...

o

siam mosad veikejui deretu neskyrti jokiu vizu zydeliams kurie pasielge kiauliskai Trumpo atzvilgiu ir darosi slykstu ma tant per RTVi kanala rusu kalba propoguojant bidenna o jav zydjankiai tai isvis clintoniniai ir masonobaminiai kuriu vieta gvantanamo saloje?...

Skaitytojas

Good news!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS