JAV įvedė naujų sankcijų V. Putino meilužei ir Rusijos oligarchams | KaunoDiena.lt

JAV ĮVEDĖ NAUJŲ SANKCIJŲ V. PUTINO MEILUŽEI IR RUSIJOS OLIGARCHAMS

Jungtinės Valstijos antradienį paskelbė naujų sankcijų Rusijai dėl jos karo Ukrainoje, įskaitant priemones, nukreiptas prieš prezidento Vladimiro Putino numanomą meilužę ir oligarchą, kuris yra antro pagal dydį nekilnojamojo turto objekto Londone savininkas.

Be to, JAV verslo įmonėms buvo uždrausta palaikyti ryšius su keliais kitais oligarchais, laikomais artimais V. Putinui, keturiais pareigūnais, kurie Rusijos buvo paskirti okupuotų teritorijų Ukrainoje administratoriais, ir daugiau kaip dviem dešimtimis aukštųjų technologijų institutų ir bendrovių, įskaitant valstybines elektronikos kompanijas.

JAV Iždo departamentas paskelbė sankcijas su V. Putinu artimai susijusį milijardierių Andrejų Gurjevą, kuriam priklauso Vitanhersto dvaras, antras pagal dydį nekilnojamojo turto objektas Londone po Bakingamo rūmų.

A. Gurjevas yra vienos didžiausių trąšų gamybos įmonių „FosAgro“ įkūrėjas ir buvęs valdybos pirmininko pavaduotojas.

Jam ir jo sūnui buvo įvestos finansinės sankcijos, draudžiančios JAV verslo subjektams, įskaitant bankus, turinčius padalinių Jungtinėse Valstijose, vykdyti bet kokius sandorius su šiais asmenimis, taip pat įšaldančios jų turtą, esantį JAV jurisdikcijoje.

Iždo departamentas taip pat įtraukė į juodąjį sąrašą Kaimanų Salose registruotą A. Gurjevui priklausančią 82 metrų ilgio jachtą „Alfa Nero“, todėl jai iškilo pavojus būti areštuotai.

Tačiau departamentas pažymėjo, kad Alfa Nero“ „kaip pranešama, išjungė savo buvimo vietos nustatymo įrangą, siekiant išvengti arešto“.

Iždo departamentas taip pat įvedė sankcijas buvusiai olimpinei gimnastei Alinai Kabajevai, daugelio apibūdinamai kaip V. Putino širdies draugė, ir Natalijai Popovai – Rusijos vyriausybės didžiulio turto fondo valdytojo Kirilo Dmitrijevo žmonai.

Pranešime sakoma, kad N. Popova dirba technologijų įmonėje „Innopraktika“, vadovaujamoje vienos iš V. Putino dukterų.

Kai nekalti žmonės kenčia nuo Rusijos neteisėto agresyvaus karo, Putino sąjungininkai lobo ir finansavo prabangų gyvenimo būdą.

„Kai nekalti žmonės kenčia nuo Rusijos neteisėto agresyvaus karo, Putino sąjungininkai lobo ir finansavo prabangų gyvenimo būdą“, – sakoma iždo sekretorės Janet Yellen (Džanet Jelen) pranešime.

„Iždo departamentas naudos kiekvieną mums prieinamą įrankį, kad užtikrintume, jog Rusijos elitas ir Kremliaus įgalintojai būtų patraukti atsakomybėn už savo bendrininkavimą vykstant karui, kainavusiam nesuskaičiuojamą daugybę gyvybių“, – pabrėžė J. Yellen.

Sankcijų taip pat buvo paskelbta Viktorui Rašnikovui, vienam stambiausių Rusijos mokesčių mokėtojų, ir jo koncerno MMK, kuris yra vienas didžiausių plieno gamintojų pasaulyje, dviem patronuojamoms įmonėms.

Lygiagrečiai JAV Valstybės departamentas įvedė sankcijas, įskaitant draudimą išduoti vizas, oligarchams, „vadovaujantiems milžiniškas pajamas generuojančioms kompanijoms“, įskaitant Dmitrijų Pumpianskį, Andrejų Melničenką ir Aleksandrą Ponomarenką.

Be to, beveik 900 Rusijos pareigūnų buvo įtraukti į asmenų, kuriems draudžiama išduoti JAV vizas, sąrašą. Tokios pačios priemonės bus taikomos 31 neįvardytam ne Rusijos pareigūnui, kurie palaikė Rusijos įvykdytą Krymo aneksiją, nurodė Valstybės departamentas.

„Šiandien Jungtinės Valstijos imasi papildomų priemonių užtikrinti, kad Kremlius ir jo įgalintojai pajustų mūsų atsako į protu neaprėpiamą Kremliaus  agresyvų karą jungtinius padarinius“, – sakė valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas).

Gairės: JAV, sankcijos, Vladimiras Putinas, meilužė, Rusijos oligarchas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS