JAV: Izraelis turėtų leisti JT palestiniečių agentūros vadovui atvykti į Gazos Ruožą | KaunoDiena.lt

JAV: IZRAELIS TURĖTŲ LEISTI JT PALESTINIEČIŲ AGENTŪROS VADOVUI ATVYKTI Į GAZOS RUOŽĄ

  • 0

Jungtinės Valstijos antradienį pareiškė, kad Izraelis turėtų leisti Jungtinių Tautų agentūros palestiniečiams remti (UNRWA) vadovui atvykti į Gazos Ruožą po to, kai jam buvo uždrausta įvažiuoti į šią teritoriją.

„Mūsų įsitikinimu, jam turėtų būti suteikta galimybė apsilankyti UNRWA veiklos teritorijoje, įskaitant Gazos Ruožą, ir ketiname toliau bendradarbiauti su Izraelio vyriausybe, kad būtų skubiai patvirtintos visos prašomos vizos JT ir nevyriausybinių organizacijų darbuotojams“, – žurnalistams pareiškė Valstybės departamento atstovas Vedantas Patelis.

UNRWA vadovas Philippe'as Lazzarini (Filipas Lazarinis) pirmadienį Kaire sakė, kad jis ketino vykti į pietinį Gazos Ruožo Rafos miestą, tačiau Izraelis jam neleido įvažiuoti.

Izraelis kaltina JT agentūrą esant „Hamas“ priedanga ir pabrėžia, kad keli UNRWA darbuotojai tariamai dalyvavo spalio 7-osios išpuolyje Izraelyje, dėl kurio prasidėjo karinė kampanija.

Jungtinės Valstijos sustabdė UNRWA finansavimą ir paragino atlikti tyrimą, tačiau agentūros darbą pavadino neįkainojamu.

V. Patelis nekomentavo, ar Jungtinės Valstijos iškėlė Izraeliui klausimą dėl atsisakymo leisti Ph. Lazzarini įvažiuoti į Gazos Ruožą.

„Visų regionų vyriausybės turi padaryti viską, kas būtina, kad būtų galima teikti humanitarinę pagalbą, o tai, žinoma, apima ir leidimą laisvai judėti tarptautiniam personalui“, – sakė V. Patelis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS