JAV kongresmenai atidavė paskutinę pagarbą per Kapitolijaus šturmą žuvusiam policininkui | KaunoDiena.lt

JAV KONGRESMENAI ATIDAVĖ PASKUTINĘ PAGARBĄ PER KAPITOLIJAUS ŠTURMĄ ŽUVUSIAM POLICININKUI

JAV Kongreso nariai trečiadienį per atminimo ceremoniją atidavė paskutinę pagarbą policininkui, žuvusiam per Kapitolijaus šturmą.

Aukšti abiejų parlamento rūmų atstovai bei žuvusiojo artimieji bei kolegos susirinko JAV Kapitolijaus rotondoje, kad pagerbtų Brianą Sicknicką.

Policininkas buvo sužeistas per Donaldo Trumpo šalininkų surengtą Kapitolijaus šturmą sausio 6-ąją ir po dienos mirė. Urna su pareigūno pelenais prieš laidotuves buvo pašarvota Kapitolijuje. Tokia garbė paprastai suteikiama tik aukštiems JAV politikams. B. Sicknickas bus palaidotas nacionalinėse Arlingtono kapinėse.

Aukštas demokratas JAV Senate Chuckas Schumeris gyrė B. Sicknico darbą Kapitolijaus policijoje. Jis pareigūno mirtį pavadino „beprasme tragedija“. Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi sakė, kad Kongreso nariai niekad nepamirš, kokia tai buvo auka.

Antradienio vakarą paskutinę pagarbą žuvusiam policininkui rotondoje atidavė ir JAV prezidentas Joe Bidenas su žmona Jill.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ha

Aš tai ir atimčiau visus apdovanojimus už bandymą nuversti valdžią...

va taip

Kokie veidmainiai, žuvusi policininką pagerbė , o nušauta Afganistano ir Irako karus praėjusią, medaliais apdovanota JAV kariūnę Šerli Bebit užmiršo visi. Auksiniuose grabuose JAV dabar laidojami tik recidivistai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS