JAV krašto saugumo sekretorius: siena nėra atvira, ji nebuvo atvira ir nebus atvira | KaunoDiena.lt

JAV KRAŠTO SAUGUMO SEKRETORIUS: SIENA NĖRA ATVIRA, JI NEBUVO ATVIRA IR NEBUS ATVIRA

Jungtinių Valstijų siena su Meksika nebus atverta, kai kitą savaitę pasikeis Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) nustatyti apribojimai, penktadienį pareiškė prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) administracija.

Apsilankęs Teksaso pasienio Braunsvilio mieste, krašto saugumo sekretorius Alejandro Mayorkasas (Alechandras Majorkasas) teigė, kad buvo imtasi apsaugos priemonių, kad būtų išvengta migrantų antplūdžio, kai ketvirtadienį nustos galioti 42 antraštinė dalis.

Žurnalistams jis sakė, kad JAV kuria teisėtus kelius tiems, kurie atitinka reikalavimus, kad galėtų saugiai atvykti į šalį, ir užtikrina pasekmes tiems, kurie prie pietinės sienos atvyksta, anot jo, neteisėtai.

„Žinia labai aiški. Mes ateiname su lengvata, kurią mūsų įstatymai suteikia asmenims, kuriems jos reikia. Siena nėra atvira, ji nebuvo atvira ir nebus atvira iki gegužės 11 dienos“, – sakė A. Mayorkasas.

Per ateinančias 90 dienų sieną kirs nuo 900 000 iki 1,1 mln. migrantų.

Prezidento Joe Bideno administraciją spaudžia Respublikonų partijos oponentai, teigiantys, kad lotynų amerikiečiai jau plūsta per sieną.

Jų teigimu, tikimasi, kad padėtis pablogės kitą savaitę, kai baigsis 42 antraštinės dalies galiojimas.

Ši taisyklė buvo įvesta COVID-19 pandemijos pradžioje, esą siekiant užkirsti kelią užsikrėtusiems žmonėms patekti į šalį, ir leidžia pasienio pareigūnams iš karto atsisakyti priimti žmones, net nepriimant jų prieglobsčio prašymų.

„Gegužės 11-oji Amerikos žmonėms, ypač Naujosios Meksikos ir Teksaso gyventojams, yra košmariška diena“, – šią savaitę sakė senatorius Lindsey Grahamas (Lindsis Grejemas).

„Per ateinančias 90 dienų sieną kirs nuo 900 000 iki 1,1 mln. migrantų“, – prognozavo L. Grahamas ir pridūrė: „Amerika čia yra apgulama.“

JAV muitinės ir sienos apsaugos tarnybos duomenimis, kovą – paskutinį mėnesį, kurio duomenys turimi – prie pietinės sienos pareigūnai susidūrė su 192 000 migrantų.

Vienas migrantas gali ne kartą susidurti su pareigūnais, todėl šis skaičius neatspindi bandančiųjų kirsti sieną skaičiaus.

Antradienį J. Bideno administracija paskelbė mobilizuojanti dar 1 500 karių, kurie padės stebėti ir valdyti migrantų srautus – be jau esančių 2 500 karių –, nes tikimasi, kad ketvirtadienį kertančiųjų sieną skaičius padidės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Siena yra atvira

Beprociai pasakys bele ka. Juos reiketu visus susodinti 20 metu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS