JAV leis translyčiams žymėti neutralią lytį pasuose | KaunoDiena.lt

JAV LEIS TRANSLYČIAMS ŽYMĖTI NEUTRALIĄ LYTĮ PASUOSE

Amerikiečiai nuo balandžio 11 dienos galės teikdami prašymą pasui gauti pasirinkti vyrišką, moterišką arba neutralią lytį, kuri bus žymima „X“ ženklu, ketvirtadienį pranešė JAV vyriausybė.

Tai reiškia, kad translyčiai, nė vienai iš dviejų lyčių savęs nepriskiriantys amerikiečiai prašymuose galės nurodyti  „X“ lytį, neatsižvelgiant į jų gimimo liudijimuose ar kituose ankstesniuose oficialiuose dokumentuose nurodytą lytį.

„Per ilgai translyčiai, nė su viena iš dviejų lyčių savęs netapatinantys amerikiečiai patirdavo didelių kliūčių, kad galėtų saugiai keliauti, ir daugelio jų lytinė tapatybė nebuvo gerbiama keliaujant Jungtinėse Valstijose ir po visą pasaulį“, – sakoma Baltųjų rūmų pranešime.

„Tai yra svarbus žingsnis įgyvendinant prezidento įsipareigojimą išplėsti translyčių ir nė vienai iš dviejų lyčių savęs nepriskiriančių amerikiečių prieigą prie tikslių tapatybės dokumentų“, – sakoma pareiškime.

Baltieji rūmai taip pat nurodė, kad oro uostų apsaugą užtikrinanti tarnyba TSA „glaudžiai bendradarbiauja su oro vežėjais visoje šalyje, skatindama „X“ lyties žymeklio naudojimą ir pripažinimą, kad būtų užtikrintas efektyvesnis ir tikslesnis keleivių aptarnavimas“.

Dvi pagrindinės amerikiečių oro linijų bendrovės jau siūlo „trečią lyties žymėjimo pasirinkimą“ vietas rezervuojantiems keleiviams, o trečia bendrovė  turėtų prie jų prisijungti vėliau šiais metais, pranešė Baltieji rūmai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

By. Rka deėjęs

Man POOOOCHUI !!!! BYYYY by DEJAU

Jų niekas neskriaudžia

O pagalbos turi ieškoti pas psichiatrus. Dabar šokdina visuomenę ir valdžia nesilaiko Konstitucijos dėl referendumo. Žino,kad nepavyks. Tai čia lg bt valstybė, ar teisinė valstybė?

manyciau reiketu istatuiruot ant kaktos

visiems iskrypeliams stambiu sriftu X zenkla , ir viskas butu aisku su kuom geriau jokiu reikalu neturet..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS