JAV pirmajai porai vietoje Van Gogho paveikslo pasiūlė auksinį tualetą | KaunoDiena.lt

JAV PIRMAJAI PORAI VIETOJE VAN GOGHO PAVEIKSLO PASIŪLĖ AUKSINĮ TUALETĄ

  • 2

JAV pirmoji pora Donaldas ir Melania Trumpai (Donaldas ir Melanija Trampai) norėjo iš vieno Niujorko muziejaus pasiskolinti olandų tapytojo Vincento van Gogho (Vinsento van Gogo) paveikslą, kurį ketino pakabinti Baltųjų rūmų privačiose patalpose.

Tačiau, kaip rašo dienraštis „The Washington Post“, užuot paskolinusi paveikslą, Guggenheimo (Gugenheimo) muziejaus vyriausioji kuratorė pirmajai porai pateikė satyrišką kontrpasiūlymą: italų menininko sukurtą veikiantį auksinį tualetą.

Pirmoji pora prašė muziejaus jiems paskolinti V. van Gogho darbą „Peizažas su sniegu“ (Landscape With Snow), vaizduojantį su šuniu einantį vyrą.

Muziejaus kuratorė Nancy Spector (Nensi Spektor) socialiniuose tinkluose negaili kritikos D. Trumpui.

Pernai rugsėjį ji parašė elektroninį laišką Baltųjų rūmų kuratoriaus biurui, kuriame nurodė, kad Trumpų pora galėtų iki rugpjūčio pasiskolinti muziejaus tualeto kambaryje įrengtą unitazą, kuriuo naudojasi muziejaus lankytojai.

Maurizio Cattelano (Mauricijaus Katelano) sukurta instaliacija, pavadinta „Amerika“ (America), yra šio italų menininko kirtis godumo instinktui. Iš 18 karatų aukso pagaminto tualeto vertė viršija 1 mln. JAV dolerių.

N. Spector prie savo laiško pridėjo nuotrauką ir parašė: „Apgailestaujame, kad negalime patenkinti Jūsų pirminio prašymo, tačiau tikimės, kad Jus sudomins šis išskirtinis pasiūlymas“.

Tualetas galėtų būti „paskolintas ilgesniam laikui“, rašė muziejaus kuratorė.

„Jis, suprantama, itin vertingas ir dužus, tačiau mes suteiksime visas reikalingas instrukcijas jo įrengimui ir priežiūrai“, – savo laiške rašė N. Spector.

Pasak „The Washington Post“, Baltieji rūmai į laišką neatsakė.

N. Specor praėjusiais metais muziejaus tinklaraštyje D. Trumpą pavadino žmogumi iš „eponiminio paauksuoto bokšto“, turėdama galvoje Penktojoje aveniui esantį D. Trumpo šeimos verslo imperijos dangoraižį „Trump Tower“.

Prezidentas neslepia, kad jam patinka auksinė spalva. Visų jo būstų vonios kambariuose vandens maišytuvai yra paauksuoti, o Baltųjų rūmų Ovalųjį kabinetą puošia aukso spalvos portjeros.

Muziejaus kuratorė sakė, kad D. Trumpo prezidentavimą lydi skandalai ir tyčinis daugybės pilietinių laisvių varžymas, taip pat pavojų mūsų planetai keliančios klimato kaitos neigimas.

Guggenheimo (Gugenheimo) muziejus į naujienų agentūros „ Associated Press“ prašymą pateikti komentarą neatsakė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

turbut

ir sudas bus auksinis tai jau geriau negu p. olek A saukstai.....

...

Gal mūsų prezidentūrai tiktų?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS