JAV prezidentas paskiepytas trečiąja vakcinos nuo COVID-19 doze | KaunoDiena.lt

JAV PREZIDENTAS PASKIEPYTAS TREČIĄJA VAKCINOS NUO COVID-19 DOZE

Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas pirmadienį buvo paskiepytas palaikomąja vakcinos nuo COVID-19 doze ir pareiškė vakcinoms vis dar besipriešinantiems amerikiečiams, kad jie kenkia savo šaliai.

J. Bidenas rankovę pasiraitojo Baltuosiuose rūmuose ir, vadovaujantis neseniai paskelbtomis papildomų dozių rekomendacijomis vyresniems kaip 65 m. amžiaus žmonėms, gavo trečiąją „Pfizer-BioNTech“ vakcinos dozę.

„Žinau, kad taip neatrodo, bet man daugiau kaip 65-eri“, – juokavo 78-erių J. Bidenas.

Palaikomąja doze šalyje taip pat gali pasiskiepyti aukštos rizikos grupei dėl savo sveikatos problemų priskiriami suaugusieji ir dirbantieji tokius darbus, kuriuose susiduria su didele užsikrėtimo rizika.

Tačiau, anot J. Bideno, problema yra ta, kad nemaža dalis amerikiečių ir toliau atsisako skiepytis ir taip prisideda prie mirtino delta atmainos protrūkio šalyje.

J. Bidenas teigė, kad jau pasiskiepijo 77 proc. šalies gyventojų, tačiau to nepakanka. Pasiskiepyti šiuo metu atsisako apie ketvirtadalį piliečių.

„Ši aiški mažuma daro daugybei mūsų daugybę žalos, – teigė prezidentas. – Prašau, pasielkite teisingai.“

J. Bidenui pirmoji vakcinos dozė buvo suleista praėjusių metų gruodį, o antroji – sausį.

Prezidentas praėjusį mėnesį nurodė, kad palaikomąja „Pfizer“ vakcinos doze gali pasiskiepyti apie 60 mln. JAV gyventojų.

Jis pridūrė, kad „Moderna“ ar „Johnson & Johnson“ preparatais paskiepyti žmonės galės pretenduoti į palaikomąsias dozes užbaigus atitinkamus tyrimus ir pareiškė besitikįs, kad galimybė gauti trečiąją dozę visiems amerikiečiams bus suteikta „artimiausiu metu“.

Šalies Ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC) penktadienį nurodė, kad „Moderna“ ir „Johnson & Johnson“ vakcinų duomenys bus vertinami „artimiausiomis savaitėmis“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

trečioji dozė -

tik tiesiu taikymu į smegenis.

SVARBU NEPAMIRŠTI

PASKIEPYTI KETVIRTĄJĄ DOZE NUO PASIUTLIGĖS....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS