JAV prezidentas: V. Putinas jau pralaimėjo karą Ukrainoje | KaunoDiena.lt

JAV PREZIDENTAS: V. PUTINAS JAU PRALAIMĖJO KARĄ UKRAINOJE

  • 0

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ketvirtadienį pareiškė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas jau pralaimėjo karą Ukrainoje, Maskvai stokojant išteklių ir patiriant ekonominių sunkumų.

„Putinas jau pralaimėjo karą“, – spaudos konferencijos Helsinkyje metu po derybų su Šiaurės šalių vadovais sakė J. Bidenas.

„Nėra jokios galimybės, kad jis laimėtų karą Ukrainoje“, – pridūrė jis.

Spaudos konferencijos metu J. Bidenas taip pat išreiškė viltį, kad praėjusį mėnesį pradėtas Kyjivo kontrpuolimas paskatins derybas dėl Maskvos plataus masto invazijos į Ukrainą užbaigimo.

„Tikiuosi ir viliuosi, kad Ukraina padarys reikšmingą pažangą puolimo srityje ir kažkuria dalimi bus pasiektas susitarimas derybų keliu“, – teigė prezidentas.

Ketvirtadienį J. Bidenas tvirtino, kad vieną dieną Ukraina taps NATO nare, tačiau kol šalis kariauja su Rusija, to padaryti neįmanoma.

„Kalbama ne apie tai, ar jie turėtų, ar neturėtų prisijungti. Kalbama apie tai, kada jie galės prisijungti ir kada jie įstos į NATO“, – sakė jis, praėjus dienai po NATO aukščiausiojo lygio susitikimo, kurio metu NATO narės nenustatė Ukrainos įstojimo į Aljansą tvarkaraščio.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Joe Bidenas, Vladimiras Putinas, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS