JAV prokurorai siūlo iki 30 dienų atidėti D. Trumpo bylos dėl mokėjimų už tylą nagrinėjimą | KaunoDiena.lt

JAV PROKURORAI SIŪLO IKI 30 DIENŲ ATIDĖTI D. TRUMPO BYLOS DĖL MOKĖJIMŲ UŽ TYLĄ NAGRINĖJIMĄ

  • 0

JAV prokurorai, besiruošiantys Niujorke teisti buvusį JAV prezidentą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą) už įtarimus nuslėpus mokėjimus už tylą, ketvirtadienį pasiūlė atidėti bylos nagrinėjimą iki 30 dienų po to, kai abi pusės gavo gausybę bylos dokumentų, rodo teismo išrašai.

D. Trumpo teisininkų komanda anksčiau siekė, kad būtų atidėtas baudžiamasis procesas – pirmasis kurio nors buvusio JAV prezidento atžvilgiu. Jo pradžia buvo numatyta kovo 25 dieną.

Respublikonų lyderis, siekiantis per lapkričio rinkimus sugrįžti į Baltuosius rūmus, kaltinamas nuslėpęs mokėjimus už tylą, susijusius su jo sėkmingu kandidatavimu į prezidento postą 2016 metais.

Buvusiam JAV prezidentui teisme pateikti 34 kaltinimai dėl buhalterinės apskaitos klastojimo, kad nuslėptų mokėjimus pornografinių filmų aktorei Stormy Daniels (Stormi Daniels).

„(Prokurorai) neprieštarauja, kad [bylos nagrinėjimas] būtų trumpam atidėtas iki 30 dienų, kad kaltinamasis turėtų pakankamai laiko susipažinti su JAV prokuratūros (dokumentais)“, – teigiama Manhatano apygardos prokuroro pareiškime teismui.

Prokurorai teigia, kad D. Trumpas neteisėtai nuslėpė mokėjimus savo ilgamečiam advokatui ir padėjėjui Michaelui Cohenui (Maiklui Koenui), skirtus kompensuoti sumą, sumokėtą „Playboy“ modeliui, kad ji neprasitartų turėjusi su D. Trumpu lytinių santykių. Pats respublikonas kaltinimus neigia.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS