JAV prokurorų „narkoterorizmu“ apkaltintas N. Maduro išvyko retos kelionės į Meksiką | KaunoDiena.lt

JAV PROKURORŲ „NARKOTERORIZMU“ APKALTINTAS N. MADURO IŠVYKO RETOS KELIONĖS Į MEKSIKĄ

  • 0

Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro (Nikolas Maduras) penktadienį per retą užsienio kelionę atvyko į Meksiką dalyvauti Lotynų Amerikos ir Karibų jūros regiono šalių lyderių susitikime.

Ši N. Maduro išvyka tapo jo pirmuoju užsienio vizitu nuo dienos, kai JAV pareiškė jam kaltinimus dėl prekybos narkotikais.

Venesuelos lyderį Meksikoje, kur vyksta Lotynų Amerikos ir Karibų valstybių bendrijos (CELAC) viršūnių susitikimas, priėmė meksikiečių užsienio reikalų ministras Marcelo Ebrardas (Marselas Ebrardas), per tviterį pranešė jo vadovaujama ministerija.

Pernai kovą JAV Teisingumo departamentas pareiškė N. Maduro virtinę kaltinimų – be kita ko, dėl „narkoterorizmo“, prekybos narkotikais ir ginklų laikymo. Departamentas taip pat pasiūlė 15 mln. dolerių (12,8 mln. eurų) atlygį už informaciją, kuri padėtų suimti Venesuelos prezidentą.

Tokį žingsnį Vašingtonas žengė, tuomečio JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracijai mėginant padėti venesueliečių opozicijos lyderiui Juanui Guaido perimti valdžią.

N. Maudro, dažniausiai keliaujantis į artimą sąjungininkę Kubą arba į Karibų valstybes, paskelbus apie atlygį vengė išvykų iš savo šalies, o jo viešnagė Meksikoje yra pirmoji oficialioji kelionė nuo to laiko.

Jo dalyvavimas viršūnių susitikime buvo patvirtintas likus kelioms valandoms iki renginio pradžios. Forume dalyvauja 33 CELAC valstybių narių lyderiai, užsienio reikalų ministrai ir pasiuntiniai.

Susitikimas, kurį atidarys meksikiečių prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras (Andresas Manuelis Lopesas Obradoras), vyks šeštadienį Nacionaliniuose rūmuose Meksike.

Valstybės narės ruošiasi aptarti įvairius klausimus, o svarbiausias darbotvarkės klausimas bus koronaviruso pandemijos poveikis regionui.

2018 metais į valdžią atėjus kairuoliui A. M. Lopezui Obradorui Meksikos santykiai su Venesuela pradėjo šiltėti.

Jo vyriausybė 2019 metais atsisakė pripažinti buvusį parlamento vadovą J. Guaido, kai šis pasiskelbė Venesuelos prezidentu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS