JAV ragina išvesti Rusijos ir Turkijos pajėgas iš Libijos | KaunoDiena.lt

JAV RAGINA IŠVESTI RUSIJOS IR TURKIJOS PAJĖGAS IŠ LIBIJOS

JAV ketvirtadienį paragino nedelsiant iš Libijos išvesti Rusijos ir Turkijos pajėgas, pasibaigus tam skirtam terminui.

„Raginame visas išorės šalis, įskaitant Rusiją, Turkiją ir Jungtinius Arabų Emyratus (JAE), gerbti Libijos suverenitetą ir nedelsiant nutraukti bet kokią karinę intervenciją Libijoje“, – Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos posėdyje dėl Libijos sakė laikinasis JAV ambasadorius Richardas Millsas.

Tarpininkaujant JT, spalį konflikto šalys pilietinio karo alinamoje Libijoje susitarė dėl ilgalaikių paliaubų ir užsienio kovotojų bei samdinių pasitraukimo per tris mėnesius. Šis terminas baigėsi praėjusį šeštadienį.

„Remdamiesi spalį pasiektu paliaubų susitarimu, raginame Turkiją ir Rusiją nedelsiant inicijuoti jų pajėgų išvedimą iš šalies ir pašalinti užsienio samdinius ir karinius įgaliotinius, kuriuos jos užverbavo, finansavo, dislokavo ir rėmė Libijoje“, – teigė R. Millsas.

Libijoje, JT duomenimis, yra apie 20 000 užsienio kovotojų ir samdinių, padedančių kariaujančioms pusėms: JT pripažintai Nacionalinio susitarimo vyriausybei (GNA) Tripolyje ir generolui Khalifai Haftarui bei jo vadovaujamai Libijos nacionalinei armijai (LNA) rytuose.

GNA sulaukė karinės paramos iš Turkijos, o Kh. Haftarą remia JAE, Egiptas ir Rusija.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

JAV TEGUL PATI IŠVEDA SAVO KARIUS IŠ ŠIMTŲ VIETŲ...

Tame tarpe iš Japonijos, kur jų kariai įsitvirtino ir nežada išsinešdinti dar nuo antro pasaulinio karo. Tai viena. O antra - tegul neša kudašius iš ten kur naujai įkūrė savo karines bazes jau po antro pasaulinio karo. Baigėsi Amerikai tie laikai , kai galėjo nurodinėti ir terorizuoti visą pasaulį.

Anonimas

Kai sitie ateina, paskui iskrapstyti juos sunku.O dar kiek savo dehradu palieka...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS