JAV senatorius: tikiuosi, kad Lietuva ir toliau priešinsis tironijai | KaunoDiena.lt

JAV SENATORIUS: TIKIUOSI, KAD LIETUVA IR TOLIAU PRIEŠINSIS TIRONIJAI

  • 7

JAV senatorius Marco Rubio dėkoja Lietuvai už nuoseklią kovą dėl laisvės ir kol kas neratifikuotą ES ir Kubos susitarimą. Pirmadienį Vilniuje vykstančioje Konstantino Kalinausko konferencijoje, skirtoje Baltarusijos ateičiai aptarti, specialiame vaizdo pranešime M. Rubio Lietuvą ragino toliau priešintis tironijai.

„Norėčiau išreikšti paramą Lietuvai ir jos žmonėms už tai, kad jie nuosekliai gina laisvę. Kaip šalis, kuri puikiai žino žmogiškąją komunizmo kainą, Lietuva ne kartą stojo prieš represinius režimus“, – teigė jis.

Kartu JAV senatorius pasinaudojo proga padėkoti Lietuvai už tai, kad ji kol kas neratifikavo 2016 metais pasirašyto ES ir Kubos politinio dialogo ir bendradarbiavimo susitarimo.

„Ypač norėčiau išreikšti paramą Lietuvos vyriausybei už tai, kad ji parėmė Kubos žmones neratifikavo Europos Sąjungos ir Kubos vadinamojo politinio dialogo ir bendradarbiavimo susitarimo, kuris buvo pasirašytas 2016-aisiais“, – teigė jis.

„Raginu jus priešintis šiam susitarimui. Galiu tik įsivaizduoti, kokį spaudimą patiriate kaip paskutinė ES narė, nepritarusi šiam susitarimui“, – pažymėjo JAV politikas. M. Rubio teigimu, bet kokių politinių ir ekonominių kontaktų plėtojimas su nedemokratiniu režimu tik stiprins galimybes toliau nepaisyti demokratinių standartų.

„Politinių ir ekonominių santykių plėtra su komunistine Kubos diktatūra neatneš naudos Kubos žmonėms. Tai suteiktų Kubos engėjams tarptautinį legitimumą ir išteklius tęsti cenzūros kampaniją“, – teigė jis.

„Tikiuosi, kad Lietuvos vyriausybė ir toliau rems balso neturinčius ir toliau priešinsis tironijai“, – apibendrino JAV senatorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

akivaizdi

biurokratironija su politveidmainiais lojanciais pagal masonseimininko signala FAS...

programma vremia

o kodel nerasot kad kita sito mikimauzo stotele bus maskva-rytoj bus pas putina ant kilimelio

sis jankiu pridurkas sumaise

kas del ko kovoja .... bulbasai del savu reikalu noredami jankiams subines laizyt ar prisilaize iki soties lietuviai pries konservatlyberastine lansberklyniu projankiska HUNTA
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS