JAV skelbia apie naują 2,1 mlrd. JAV dolerių vertės ginklų paketą Ukrainai | KaunoDiena.lt

JAV SKELBIA APIE NAUJĄ 2,1 MLRD. JAV DOLERIŲ VERTĖS GINKLŲ PAKETĄ UKRAINAI

  • 0

Jungtinės Valstijos penktadienį paskelbė apie naują 2,1 mlrd. JAV dolerių (1,95 mlrd. eurų) vertės karinės pagalbos Ukrainai paketą.

Šiame pakete, apie kurį paskelbta tuo metu, kai Kyjivas, regis, pradeda ilgai lauktą kontrpuolimą, kuriuo siekiama išstumti iš šalies Rusijos pajėgas, bus šaudmenų oro gynybos sistemoms „Patriot“, artilerijos sviedinių, bepiločių lėktuvų ir lazeriu valdomų raketų sistemų šaudmenų.

Naujoji ginkluotė rodo "nuolatinį įsipareigojimą užtikrinti ir svarbiausius Ukrainos pajėgumus, kurie bus reikalingi artimiausiu metu, ir ilgalaikį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pajėgumą ginti savo teritoriją ir ilguoju laikotarpiu atgrasyti Rusijos agresiją“, – rašoma Pentagono paskelbtame pranešime.

Įskaitant naująjį paketą, bendra nuo 2021 metų pradžios Jungtinių Valstijų Ukrainai suteiktų karinių reikmenų vertė padidėja iki 40,4 mlrd. JAV dolerių (37,5 mlrd. eurų). Didžioji dalis šių priemonių buvo skirta po to, kai Rusija 2022 metų vasario 24 dieną įsiveržė į šalį.

Apie naująjį paketą paskelbta lemiamu karo momentu. Ukraina pastaruoju metu kaupė ginkluotę ir vykdė pajėgų mokymą, rengdamasi tikriausiai varginančiai sausumos kampanijai, per kurią bus bandoma priversti Rusijos pajėgas pasitraukti iš jų okupuotų didelių teritorijų Ukrainos pietryčiuose ir pietuose.

Beje, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį paskelbė, kad Ukrainos pajėgų kontrpuolimas jau prasidėjo.

Gairės: karas Ukrainoje, JAV, ginklų paketas Ukrainai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS