JAV teisėsauga gavo prezidentą D. Trumpą kompromituojantį pokalbio įrašą | KaunoDiena.lt

JAV TEISĖSAUGA GAVO PREZIDENTĄ D. TRUMPĄ KOMPROMITUOJANTĮ POKALBIO ĮRAŠĄ

  • 2

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) ilgametis advokatas įrašė pokalbį, kuriame girdėti, kaip dabartinis valstybės vadovas kalba apie mokėjimus vienai buvusiai „Playboy“ manekenei, su kuria jis esą buvo užmezgęs romaną, o šis įrašas dabar yra Federalinio tyrimų biuro (FTB) rankose, penktadienį paskelbė dienraštis „The New York Times“.

Dabar D. Trumpui nebeatstovaujantis teisininkas Michaelas Cohenas (Maiklas Koenas), pateko į tyrėjų akiratį dėl mokėjimų moterims, kuriais siekta užgesinti kompromituojančius žiniasklaidos pranešimus apie dabartinio prezidento nesantuokinius ryšius dar prieš jį 2016 metais išrenkant prezidentu.

Manhatano federalinė prokuratūra aiškinasi, ar tokie mokėjimai nepažeidžia rinkimų kampanijų finansavimo įstatymo, taip pat ar M. Cohenas įvykdė kokių nors kitų finansinių nusikaltimų. Teisininkas kol kas nėra suimtas arba apkaltintas.

FTB minėtą įrašą paėmė per anksčiau šiais metais atliktą kratą M. Coheno biure, savo sensacingame straipsnyje rašo „The New York Times“, remdamasis teisininkų ir kitų su šiuo tyrimu susipažinusių asmenų informacija.

Šis pranešimas neabejotinai pakurstys spėliones, kokią žalą D. Trumpui galėtų padaryti M. Cohenas, anksčiau pasiuntęs užuominų, jog yra linkęs bendradarbiauti su prokurorais, kad išvengtų arešto.

D. Trumpo dabartinis asmeninis advokatas Rudy Giuliani (Rudis Džulianis) kalbėdamasis su „The New York Times“ patvirtino įrašo tikrumą, bet pridūrė, kad minimas pinigų pervedimas niekada nebuvo atliktas. Jis taip pat tvirtino, kad prezidentas respublikonas niekuo nenusižengė.

FTB agentai M. Coheno namus ir biurą apieškojo balandį, vykdydami specialiojo prokuroro Roberto Muellerio (Roberto Miulerio) paliepimą. Šis teisininkas, buvęs FTB direktorius, vykdo tyrimą dėl įtariamo Rusijos kišimosi į 2016-ųjų prezidento rinkimus ir aiškinasi, ar D. Trumpo kampanija buvo susimokiusi su Maskva.

M. Coheno advokatai rado šį įrašą, kai jiems buvos suteikta galimybė susipažinti su reido metu federalinių agentų surinkta medžiaga. Teisininkai įrašu pasidalijo su D. Trumpo advokatais, rašo „The New York Times“.

„Kad viskas būtų aišku kaip dieną, mano lojalumas pirmiausiai priklauso mano žmonai, mano dukteriai ir mano sūnui, taip pat šiai šaliai“, – liepos 2-ąją televizijos „ABC News“ paskelbtame interviu sakė M. Cohenas.

McDougal ir Stormy

Buvusi „Playboy“ manekenė Karen McDougal (Karen Makdugal) sakė, kad su būsimuoju prezidentu susipažino 2006 metais, tuojau po to, kai D. Trumpo žmona Melania (Melanija) pagimdė jųdviejų sūnų Barroną. Moteris tvirtino kelis mėnesius palaikiusi su D. Trumpu romantiškus santykius, taip pat yra sakiusi televizijai CNN, kad jis mėgino jai sumokėti už seksą.

K. McDougal istorija atkartoja numanomą D. Trumpo romaną su pornografinių filmų žvaigždė Stormy Daniels (Stormi Daniels), kurios tikrasis vardas – Stephanie Clifford (Stefani Kliford). Ši moteris tvirtina palaikiusi santykius su D. Trumpu apytikriai tuo pačiu laikotarpiu.

M. Cohenas, tapęs asmeniniu D. Trumpo advokatu 2007 metais, prieš 2016 metų rinkimus sumokėjo S. Daniels 130 tūkst. dolerių, kad ji tylėtų dėl numanomo romano su D. Trumpu 2006-aisiais.

Teisininkas iš pradžių tvirtino, kad sumokėjo S. Daniels iš savų lėšų ir kad D. Trumpas jam šių išlaidų nekompensavo. Prezidentas vėliau pripažino, kad M. Coheno išlaidos buvo apmokėtos, nors iš pradžių neigė ką nors žinojęs apie šį mokėjimą.

Baltųjų rūmų pareigūnai citavo D. Trumpo žodžius, jog jokio jo romano su S. Daniels nebuvo.

GALERIJA

  • Michaelas Cohenas
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

geras KOM

tik pridursiu kad ten finansavo is savo lesu o musu bufetava iki siol nagla ir dar nori lygintis su jav nes islaikoma mokesciu m......

...

Kai skaičiuojat moterų vidutinius uždarbius nepamirškit IR TOKIŲ 'išmokų'... o KIEK DAR jos per skyrybas išsireketuoja! (va, bufetava - NEGI iš savų tą viešbutį įsigijo?..)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS