JAV teismas sustabdė J. Bideno įpareigojimą kompanijoms dėl darbuotojų vakcinavimo | KaunoDiena.lt

JAV TEISMAS SUSTABDĖ J. BIDENO ĮPAREIGOJIMĄ KOMPANIJOMS DĖL DARBUOTOJŲ VAKCINAVIMO

JAV federalinis apeliacinis teismas šeštadienį sustabdė prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) administracijos įpareigojimą daugiau kaip 100 darbuotojų turinčioms kompanijoms dėl vakcinavimo nuo COVID-19.

Priemonė paveiktų milijonus darbuotojų, bet Naujajame Orleane įsikūręs JAV apeliacinis teismas 5-ajai apygardai paskelbė, jog ieškovai „suteikia pagrindo manyti, kad šis įpareigojimas susijęs su rimtomis įstatyminėmis ir konstitucinėmis problemomis". Dėl šios priežasties "įpareigojimas sustabdomas iki tolesnių šio teismo veiksmų“.

Tradiciškai konservatyvus teismas nurodė vyriausybei iki pirmadienio 17 val. atsakyti į prašymą uždrausti minimą įpareigojimą kompanijoms.

Tarp ieškovų yra penkios respublikonus tvirtai remiančios valstijos – Teksasas, Luiziana, Pietų Karolina, Juta, Misisipė – ir kelios privačios kompanijos bei religinės grupės.

Jei sustabdymas liks galioti, jis reikš didžiulę nesėkmę J. Bideno plačios apimties pastangoms iki žiemos, kai tikėtina nauja COVID-19 banga, paskiepyti kuo daugiau Amerikos darbuotojų.

Ketvirtadienį Baltieji rūmai paskelbė, kad amerikiečių įmonės, turinčios daugiau kaip 100 darbuotojų, privalo pasirūpinti, kad darbuotojai iki sausio pradžios būtų pasiskiepiję nuo koronavirusinės infekcijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Žilvinas Ručys

mažai išžudė , tai laukia žudikų su naujomis biologinio ginklo atmainomis

Algirdas

Jūsų smegenys su tokiu mąstymu yra permirke kgbistiniais idealais, kol sena karta mačiusi sovietmeti visiškai neišeis, tol Lietuvoje nebus normalaus vakarietiško gyvenimo.

o

musu prezidenta ir puola kgb istyniai sunys sulinde i visas jegos strukturas ivesdami socberg klano fasistyne diktatura kurios dargi jav puse valstiju nera nes nera to demonu diktato ir zmones ginkluoti tai reikia po referendumo tautai apsivalyt nuo sios saikos ir sveicarijos pavyzdziu kartu su sauliais ginkluotis atmetus narkomanus ir protoligonius ===
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS