JAV viceprezidentė ir Meksikos prezidentas žada bendradarbiauti pasienio krizės klausimu | KaunoDiena.lt

JAV VICEPREZIDENTĖ IR MEKSIKOS PREZIDENTAS ŽADA BENDRADARBIAUTI PASIENIO KRIZĖS KLAUSIMU

JAV viceprezidentė Kamala Harris ir Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras penktadienį pažadėjo bendradarbiauti, kad išspręstų įsisenėjusią ir politiškai jautrią nelegalios migracijos į JAV problemą.

Per virtualų susitikimą su A. M. Lopezu Obradoru K. Harris teigė, kad jie abu turėtų padėti Salvadorui, Gvatemalai ir Hondūrui pagerinti gyvenimo sąlygas ir taip įtikinti daugelį migratų pasilikti namuose.

„Tai mūsų šalių bendras interesas – suteikti neatidėliotiną pagalbą Šiaurinio trikampio valstybėms ir spręsti pagrindines migracijos priežastis“, – teigė K. Harris.

„Dauguma žmonių nenori palikti namų, dažniausiai jie tai daro bėgdami nuo pavojaus, arba yra priversti, nes nėra jokių galimybių“, – sakė ji.

Meksikos prezidentas savo ruožtu atkreipė dėmesį į ilgą JAV ir Meksikos nesutarimų dėl migracijos istoriją ir teigė, kad šalys „turi bandyti suprasti viena kitą ir vengti kovoti“.

„Mes pritariame jūsų vykdomai politikai migracijos srityje ir mes padėsime. Kol kas galiu pasakyti tik tiek. Galite mumis pasikliauti“, – teigė A. M. Lopezas Obradoras.

JAV prezidentas Joe Bidenas K. Harris pavedė koordinuoti atsaką į nelegalių migrantų ir prieglobsčio prašytojų srauto JAV pasienio centruose padidėjimą. Birželį viceprezidentė vyks į Meksiką ir Gvatemalą – tai bus pirmasis jos oficialus vizitas į užsienį nuo kadencijos pradžios.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS