JAV virusologui A. Fauciui teko gultis ant operacinio stalo | KaunoDiena.lt

JAV VIRUSOLOGUI A. FAUCIUI TEKO GULTIS ANT OPERACINIO STALO

Per koronaviruso pandemiją visame pasaulyje išgarsėjusiam JAV virusologui Anthony‘iui Fauciui teko gultis ant operacinio stalo.

79-erių metų medicinos ekspertui nuo balso stygų pašalintas polipas, pranešė jo vadovaujamas Nacionalinis alergijų ir infekcinių ligų institutas. A. Faucis, kuris yra ir Baltųjų rūmų kovos su koronavirusu štabo narys, jau pirmadienį grįš į darbą.

Imunologas charakteringu prikimusiu balsu per koronaviruso krizę tapo tikra medicinos žvaigžde. A. Faucis kalba nevyniodamas žodžių į vatą ir nevengia pataisyti klaidinančių prezidento Donaldo Trumpo teiginių – tiesa, visad labai diplomatiškai. Tačiau nepagražintai kalbėdamas apie krizės rimtumą jis užsitraukia ir prezidento nemalonę. Šis vis žada greitą šalies grįžimą į normalų gyvenimą.

Nuo pandemijos pradžios koronavirusas JAV patvirtintas daugiau kaip 5,5 mln. žmonių, daugiau kaip 174 000 pacientų mirė. Tai didžiausi skaičiai pasaulyje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

AAA

Be kritikos Trampui niekaip neįmanoma? Atidžiai seku, kas ten darosi, bet šio žmogaus kritikos Trampui nepastebėjau. ELTA kažkam, kaip BNS'as, kažkam tarnauja. Prisitarnaus:(

SUSIJUSIOS NAUJIENOS