JAV žvalgybos vadovė: V. Putinas tikriausiai įves Rusijoje karo padėtį | KaunoDiena.lt

JAV ŽVALGYBOS VADOVĖ: V. PUTINAS TIKRIAUSIAI ĮVES RUSIJOJE KARO PADĖTĮ

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tikriausiai taps dar labiau neprognozuojamas ir gali įvesti savo šalyje karo padėtį, kad galėtų lengviau įgyvendinti savo ambicijas Ukrainoje, antradienį sakė JAV nacionalinės žvalgybos direktorė Avril Haines (Avril Hains).

V. Putino tikslai yra didesni nei Rusijos kariniai pajėgumai, ir tai „tikriausiai reiškia, kad artimiausiais mėnesiais galime judėti labiau neprognozuojama ir potencialiai eskaluojama trajektorija“, per JAV Senato posėdį kalbėjo A. Haines.

„Dabartinė tendencija didina tikimybę, kad prezidentas Putinas imsis drastiškesnių priemonių, įskaitant karo padėties įvedimą, pramoninės gamybos perorientavimą ar potencialiai eskaluojamas karines galimybes, kad atlaisvintų išteklius, reikalingus jo tikslams pasiekti“, – sakė ji.

A. Haines taip pat teigė, jog V. Putinas tikriausiai neįsakys panaudoti branduolinių ginklų, nebent Rusijai iškiltų „egzistencinė grėsmė“.

A. Haines: V.Putinas pasiryžęs pasiekti Uždniestrę

 Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas Ukrainos karo neužbaigs Donbaso kampanija ir yra pasiryžęs sukurti sausumos tiltą į Uždniestrę, antradienį sakė JAV nacionalinės žvalgybos direktorė Avril Haines (Avril Hains).

„Mūsų vertinimu, prezidentas Putinas rengiasi ilgam konfliktui Ukrainoje ir jo metu dar ketina pasiekti tikslų už Donbaso ribų“, – sakė ji.

„Putinas tikriausiai taip pat mano, kad Rusija turi daugiau galimybių ir pasiryžimo ištverti sunkumus nei jo priešininkai, ir turbūt tikisi, kad JAV ir ES ryžtas silpnės didėjant maisto trūkumui, infliacijai ir energijos kainoms“, – per Senato posėdį kalbėjo A. Haines.

 

 

Gairės: karas Ukrainoje, karo padėtis, Rusija, Uždniestrė, Vladimiras Putinas, Avril Haines
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS