JK paskelbė apie sankcijas moterų teisių pažeidėjams | KaunoDiena.lt

JK PASKELBĖ APIE SANKCIJAS MOTERŲ TEISIŲ PAŽEIDĖJAMS

Jungtinė Karalystė trečiadienį paskelbė sankcijas institucijoms ir asmenims, kurie, jos teigimu, yra atsakingi už smurtą dėl lyties Irane, Sirijoje, Pietų Sudane ir Centrinės Afrikos Respublikoje (CAR).

Minint Tarptautinę moters dieną, JK užsienio reikalų sekretorius Jamesas Cleverly (Džeimsas Kleverlis) apie šias priemones pranešė lankydamasis Siera Leonėje, kur susitinka su vietinėmis moterimis parlamentarėmis, prisidedančiomis prie reformų, skirtų lyčių lygybei remti, priėmimo.

„Į šį paketą įtraukti keturi asmenys ir vienas subjektas, dalyvavę žiaurioje veikloje, įskaitant karinius veikėjus, kurie prižiūrėjo prievartavimus ir kitokio pobūdžio lyties pagrindu grįstą smurtą per konfliktus Sirijoje, Pietų Sudane ir Centrinės Afrikos Respublikoje“, – sakoma britų užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Taip pat numatomos sankcijos Irano institucijoms, atsakingoms už itin griežtų priemonių taikymą privalomų moterų aprangos taisyklių atžvilgiu.

„Lyčių lygybės skatinimas suteikia laisvę, didina gerovę ir prekybą bei stiprina mūsų visų saugumą“, – sakė Cleverly.

„Tačiau sunkiai pasiektiems laimėjimams lyčių lygybės srityje kyla vis didesnė grėsmė. Šiomis sankcijomis siunčiama aiški žinia, kad pasibjaurėtino smurto dėl lyties kaltininkai privalo būti patraukti atsakomybėn“, – pridūrė jis.

Tarp nubaustųjų yra generolas majoras Jamesas Nando (Džeimsas Nando), vadovavęs Pietų Sudano Liaudies gynybos pajėgoms ir kaltinamas tuo, kad 2021-aisiais Tamburos apygardoje buvo vienas iš pagrindinių seksualinio ir lyties pagrindu grindžiamo smurto vykdytojų.

Mahamatas Sallehas Adoumas Kette (Mahamatas Salehas Adumas Ketė) nubaustas už tai, kad prižiūrėjo kovotojų įvykdytus išžaginimus CAR, o Amjadui Youssefui (Amdžadui Jusefui) įvestos sankcijos už panašius veiksmus Sirijoje.

Šiuo metu J. Cleverly yra Siera Leonėje, kur lankosi savo motinos gimtajame Bo mieste, kad pamatytų, kaip Jungtinės Karalystės finansuojami projektai padeda moterims ir mergaitėms.

Minėtosiomis sankcijomis tęsiami ankstesni veiksmai, kuomet gruodį buvo sankcionuota 18 asmenų, kaltinamų dalyvavus žmogaus teisių pažeidimuose, iš kurių šeši buvo susiję su lytine prievarta.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

ЧЬЯ КОРОВА МЫЧАЛА А ТВОЯ МОЛЧАЛА........ЛАБУСАМ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS