JK prasidėjo 10 dienų trukmės „Extinction Rebellion“ protestų serija | KaunoDiena.lt

JK PRASIDĖJO 10 DIENŲ TRUKMĖS „EXTINCTION REBELLION“ PROTESTŲ SERIJA

Antradienį prie Didžiosios Britanijos parlamento būriavosi klimato kaitos protestuotojai, pradėdami 10 dienų trukmės demonstracijas, kurias visos šalies mastu surengs aktyvistų grupė „Extinction Rebellion“.

Nuo rugsėjo 1 iki 10 dienos planuojama surengti daugybę protestų, įskaitant „gėdos kelią“ šalia Anglijos banko būstinės, „korupcijos karnavalą“ prie vyriausybės finansų pastatų ir tylią demonstraciją prie Bakingamo rūmų.

Policija protestams antradienį nustatė griežtas sąlygas – protestuotojams buvo nurodyta, kur ir kada galima rengti protestus, ir kai kuriose vietose buvo uždrausta naudoti transporto priemones.

„Priežastis, dėl kurios nustatėme šias sąlygas, yra ta, kad žinome, jog šie protestai gali sukelti rimtų trukdžių vietos verslui, į darbą keliaujantiems asmenims ir mūsų bendruomenėms bei gyventojams, o to aš netoleruosiu“, – sakė metropoliteno policijos vadė Jane Connors.

Jos teigimu, bus suimti visi šias sąlygas pažeidžiantys žmonės.

Praėjusiais metais daugiau nei 1,7 tūkst. žmonių buvo suimta panašios „Extinction Rebellion“ organizuotos 10 dienų protestų serijos, pavadintos „Rudens sukilimas“ (Autumn Uprising), metu. Protestai sukėlė daugybę trukdžių visoje JK ir buvo užblokuotos kai kurios Londono centro dalys.

 

GALERIJA

  • JK prasidėjo 10 dienų trukmės „Extinction Rebellion“ protestų serija
  • JK prasidėjo 10 dienų trukmės „Extinction Rebellion“ protestų serija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS