JK skrydžių valdymo sistemoje įvykus gedimui, visoje šalyje sutriko oro eismas | KaunoDiena.lt

JK SKRYDŽIŲ VALDYMO SISTEMOJE ĮVYKUS GEDIMUI, VISOJE ŠALYJE SUTRIKO ORO EISMAS

  • 0

Jungtinės Karalystės skrydžių valdymo sistemoje pirmadienį įvykus gedimui, visoje šalyje buvo atidėti lėktuvų pakilimai ir nusileidimai.

Nacionalinė britų oro navigacijos tarnyba NATS pranešė susidūrusi su nepaaiškinama technine problema, dėl kurios pirmadienį gali vėluoti skrydžiai.

Tarnyba teigė, kad siekdama užtikrinti saugumą, apribojo skrydžių srautus ir kad inžinieriai dirba, kad rastų ir pašalintų gedimą. Priduriama, kad JK oro erdvė lieka atvira.

NATS nenurodė, kiek laiko užtruks išspręsti problemą ir kas ją sukėlė, tačiau Europos skrydžių saugumo agentūra „Eurocontrol“ įspėjo, kad skrydžių duomenų apdorojimo sistemos gedimas stipriai paveiks numatytą tvarkaraštį.

Škotijos oro linijų bendrovė „Loganair“ pranešė, kad įvyko JK skrydžių valdymo kompiuterinių sistemų tinklo gedimas.

„Nors tikimės, kad didžiąją dalį skrydžių Škotijos viduje galėsime, ir su kuo mažiau trikdžių, vykdyti vietiniu koordinavimo pagrindu, šiaurės-pietų ir tarptautiniai skrydžiai gali vėluoti“, – teigiama pranešime.

Jungtinės Karalystės ir už jos ribų esantys oro uostai informavo keleivius, kad skrydžiai vėluos arba bus atšaukiami.

Judriausias Europos Hitrou oro uostas pranešė, kad dėl nacionalinių oro erdvės problemų sutriko skrydžiai, ir patarė keleiviams susisiekti su savo oro linijų bendrovėmis.

Dublino oro uostas pareiškime nurodė, kad dėl skrydžių valdymo problemų vėluoja ir yra atšaukiami kai kurie skrydžiai į Airijos sostinę ir iš jos.

„Visiems keleiviams, kurie šiandien turi keliauti, patariame prieš kelionę pasitikrinti savo skrydžio statusą oro linijų bendrovėje“, – sakoma pranešime.

Oro linijos „British Airways“ teigė, jog glaudžiai bendradarbiauja su NATS, kad suprastų JK oro erdvę paveikusios techninės problemos poveikį, ir praneš savo klientams apie naujausią informaciją.

Aviacijos analitikas Alastairas Rosenscheinas (Alasteras Rouzenčeinas), buvęs šios bendrovės pilotas, teigė, kad skrydžių sistema greičiausiai patyrė tam tikrą nesklandumą, o ne visišką gedimą.

Televizijai „Sky News“ jis teigė, kad kai kuriuose oro uostuose bus gana rimtų trikdžių, o kai kurie į JK skrendantys lėktuvai greičiausiai turės leistis kitose Europos šalyse, kad sumažėtų atvykstančių lėktuvų srautas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS