JK teisėjas atmetė kaltinimus G. Thunberg dėl viešosios tvarkos pažeidimo per protestą | KaunoDiena.lt

JK TEISĖJAS ATMETĖ KALTINIMUS G. THUNBERG DĖL VIEŠOSIOS TVARKOS PAŽEIDIMO PER PROTESTĄ

  • 5

Jungtinės Karalystės teisėjas penktadienį atmetė kaltinimus aplinkosaugos aktyvistei Gretai Thunberg (Gretai Tunberg) dėl viešosios tvarkos pažeidimo antrąją jos rezonansinio dviejų dienų teismo proceso Londono centre dieną.

Apygardos teisėjas Johnas Law (Džonas Lo) Vestminsterio magistratų teisme atmetė bylą prieš 21-erių švedų aktyvistę, nes, pasak jo, policija per aplinkosaugos protestą praėjusį spalį bandė nustatyti neteisėtas sąlygas.

Išvakarėse prokurorai teismui sakė, kad G. Thunberg per protestą dėl klimato kaitos nepakluso policijos nurodymams pasitraukti.

Praėjusių metų lapkričio mėnesį vykusiame pirmajame teismo posėdyje ji savo kaltės nepripažino.

G. Thunberg buvo išteisinta kartu su kitais keturiais asmenimis. Teisėjas J. Law teigė, kad prieš G. Thunberg ir kitus asmenis pateikti įrodymai, kuriais buvo grindžiami kaltinimai, kad jie per spalio 17 dienos incidentą pažeidė Viešosios tvarkos įstatymą, turėjo „didelių trūkumų“.

J. Law teigė, kad policija galėjo imtis mažiau ribojančių priemonių, tinkamai neapibrėžė, kur protestuotojai turėtų judėti, o duotas įsakymas išsiskirstyti buvo „toks neaiškus, kad buvo neteisėtas“, todėl jo nevykdžiusieji nepadarė jokio pažeidimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Aš irgi Putina gerbiu. Labiau nei Bidona ar Nausedą.

Tam "gerbiu...."

Matyt ir putiną gerbi, niekale.

Išvada

Ir anglų teisėjai yra nuperkami. Kaip pas mus. Švedų daunė matyt siautės tol, kol vieną kartą gerai gaus dūdon.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS