JK teismas atmetė J. Assange'o prašymą atidėti svarstymą dėl ekstradicijos į JAV | KaunoDiena.lt

JK TEISMAS ATMETĖ J. ASSANGE'O PRAŠYMĄ ATIDĖTI SVARSTYMĄ DĖL EKSTRADICIJOS Į JAV

„WikiLeaks“ įkūrėjui Julianui Assange'ui pirmadienį nepavyko įtikinti teismo Londone, kad dar kartą atidėtų teismo posėdžius, kurie buvo atnaujinti po koronaviruso karantino nulemtos pertraukos, praneša „Reuters“.

J. Assange'as siekia išvengti ekstradicijos iš Jungtinės Karalystės (JK) į JAV dėl karinių valstybės paslapčių nutekinimo.

Kaltinamajam atvykus prie teismo rūmų, susirinkę protestuotojai laikė plakatus su šūkiais „Ne Assange'o ekstradicijai“ ir „Stop šiam politiniam teismui“.

JAV valdžia Australijoje gimusį 49-erių J. Assange'ą kaltina rengus sąmokslą įsilaužti į vyriausybės kompiuterius ir pažeidus šnipinėjimo įstatymą dėl slaptų dokumentų paviešinimo „WikiLeaks“ portale 2010–2011 m.

Pirmadienį švariai nusiskutęs ir kostiumą dėvintis J. Assange'as oficialiai atsisakė, kad būtų perduotas JAV. Birželio mėnesį JAV institucijos jam pateikė naujus, platesnio masto kaltinimus dėl 18 nusikalstamų veiklų, susijusių su sąmokslu įsilaužti į vyriausybės kompiuteris ir šnipinėjimu.

Teisėjas atmetė J. Assange'o advokatų prašymą, kad bylos svarstymas būtų atidėtas iki sausio mėnesio, jiems suteikiant daugiau laiko apsvarstyti naujus JAV kaltinimus.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

įdomu

ir nei vieno tvartelinio storapirdžiaus linkevičiaus snūkis ne prasižiojo apie demokratijos principus Europoje...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS