JK užsisakė 35 mln. papildomų „Pfizer“ vakcinos nuo COVID-19 dozių | KaunoDiena.lt

JK UŽSISAKĖ 35 MLN. PAPILDOMŲ „PFIZER“ VAKCINOS NUO COVID-19 DOZIŲ

Jungtinė Karalystė (JK) pirmadienį paskelbė užsisakiusi 35 mln. papildomų „Pfizer“ vakcinos nuo COVID-19 dozių, kurios šalį turėtų pasiekti antroje šių metų pusėje.

„Nors toliau statome tam tikrą gynybinę sieną nuo COVID-19, taip pat labai svarbu, kad darytume viską, jog galėtume apsaugoti šalį ir ateityje, nesvarbu, ar tai būtų apsauga nuo mūsų šiuo metu pažįstamo viruso, ar naujų atmainų“, – teigė šalies sveikatos apsaugos ministras Sajidas Javidas.

„Džiaugiuosi, kad pasiekėme šį susitarimą su „Pfizer“ dėl daugiau dozių, mums intensyviai ruošiantis užtikrinti mūsų vakcinacijos programos veikimą ateityje bei užtikrinti tai, kad turėtume planus ateinančiais metais apsaugoti visuomenę“, – pridūrė jis.

Šalies vyriausybė dar nėra priėmusi sprendimo dėl palaikomosios vakcinos dozės, tačiau galėtų pradėti atitinkamą programą rugsėjo pradžioje. Jungtinis vakcinacijos ir imunizacijos komitetas (JCVI) vis dar vertina informaciją, ar skiepijimas trečiąja doze yra reikalingas ir kokioms amžiaus grupėms to reikėtų labiausiai.

JK yra viena smarkiausiai pandemijos paveiktų pasaulio valstybių, čia nuo koronaviruso mirė daugiau kaip 131 tūkst. žmonių. Tačiau šalis vykdo sėkmingą vakcinacijos kampaniją, kuri, kaip manoma, jau išgelbėjo apie 95 tūkst. gyvybių, rodo naujausi Anglijos Visuomenės sveikatos agentūros ir Kembridžo universiteto duomenys.

JK prieš tai jau buvo užsisakiusi 100 mln. „Pfizer“ vakcinos dozių, ir tai yra antra pagal populiarumą vakcina šalyje, po „AstraZeneca“ preparato.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS