JK žvalgyba: smūgis į sunkvežimių vilkstinę greičiausiai pražudė daugiau nei 70 Rusijos kareivių | KaunoDiena.lt

JK ŽVALGYBA: SMŪGIS Į SUNKVEŽIMIŲ VILKSTINĘ GREIČIAUSIAI PRAŽUDĖ DAUGIAU NEI 70 RUSIJOS KAREIVIŲ

Smūgiai į kariuomenę toliau nuo fronto linijos rodo, kad Ukraina ir Rusija susiduria su opia dilema dėl savo karių dislokavimo, sakoma Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos pranešime, paskelbtame socialiniame tinkle „X“, pranešė „Ukrinform“.

Didžiosios Britanijos žvalgybos duomenimis, Rusijos pajėgos Ukrainoje ir toliau masiškai patiria aukas per Ukrainos tolimojo nuotolio tikslius smūgius, suduodamus gerokai už fronto linijos. Lapkričio 10 d. per smūgį į sunkvežimių vilkstinę už 23 km nuo fronto linijos Hladkivkos kaime, Chersono srityje, greičiausiai žuvo daugiau nei 70 Rusijos kareivių.

Lapkričio 19 d. smūgiavus į Rusijos kareivius, dalyvavusius apdovanojimų ceremonijoje ar koncerte Kumačiove, Rusijos kontroliuojamos teritorijos gilumoje už 60 km nuo fronto linijos, tikriausiai buvo dešimtys aukų.

Ukraina taip pat patiria panašių incidentų: lapkričio 3 d. Rusijos balistinė raketa užmušė 19 Ukrainos 128-osios atskirosios kalnų šturmo brigados narių.

Pasak JK gynybos ministerijos, dislokuoti kariai paprastai gerai žino, kokio nuotolio ginklų sistemas naudoja jų priešai. Vadams dėl to iškyla opi dilema. „Jiems tenka derinti geriausią praktiką, kaip išlaikyti kariuomenę išsklaidytą ir mažiau pažeidžiamą smūgių, ir drauge kasdien sutelkti dalinius, kad galėtų jiems vadovauti ir palaikyti moralę“, – sakoma pranešime.

Gairės: karas Ukrainoje, JK žvalgyba, smūgis į sunkvežimių vilkstinę, Chersono sritis, žuvo rusai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS