Jokių privilegijų: Naujosios Zelandijos premjerė neįleista į kavinę | KaunoDiena.lt

JOKIŲ PRIVILEGIJŲ: NAUJOSIOS ZELANDIJOS PREMJERĖ NEĮLEISTA Į KAVINĘ

Naujosios Zelandijos vadovei teko įsitikinti, kad saugaus atstumo taisyklės galioja visiems: ji iš pradžių buvo neįleista į vieną iš sostinės kavinių, nes pagal COVID-19 karantino taisykles įstaiga jau buvo perpildyta.

Vyriausybei sušvelninus karantino priemones, restoranams šalyje leista atsidaryti nuo ketvirtadienio, tačiau jie privalo riboti klientų srautus, kad žmonių grupes skirtų bent metras. Siekdami laikytis šių taisyklių, daugelis restoranų apribojo sėdimų vietų skaičių.

Ministrė pirmininkė Jacinda Ardern (Džasinda Ardern) su sužadėtiniu Clarke Gayfordu (Klarku Geifordu) šeštadienį nusprendė papusryčiauti Velingtono restorane „Olive“. Kas vyko toliau, aprašoma socialiniame tinkle „Twitter“. 

„O Dieve, Jacinda Arder ką tik bandė patekti į „Olive“, bet buvo neįleista, nes per daug žmonių“, –  parašė tviterio vartotojas Joey (Džojis).

C. Gayfordas nepatingėjo jam atsakyti. „Turiu prisiimti atsakomybę už tai, nieko nesuorganizavau ir niekur neužsakiau vietų. Labai malonu iš jų pusės: jie pasivijo mus gatvėje, kai atsirado laisvų vietų. A+ paslauga.“

Vienas iš ministrės pirmininkės kanceliarijos atstovų vėliau pakomentavo, kad Naujojoje Zelandijoje dėl koronaviruso galiojant apribojimams, kiekvienam gali tekti palaukti prie kavinės.

„Premjerė sako, kad ji tiesiog laukia, kaip ir visi kiti“, – rašoma elektroniniu paštu atsiųstame komentare.

J. Ardern daugelio giriama, kad greitai ir ryžtingai ėmėsi kovoti su pandemija. Naujoji Zelandija kovą uždarė sienas, įvedė griežtą karantiną ir iki šiol sėkmingai tvarkėsi su virusu.

Apie 5 mln. gyventojų turinčioje šalyje patvirtinti iš viso 1 498 koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai, mirė 21 žmogus. Sveikatos priežiūros institucijos pranešė, kad per pastarąsias penkias dienas užregistruotas tik vienas naujas užsikrėtimo koronavirusu atvejis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Pas mus tai trilinki kviestų ir dar takelį liežuviais išlaižytų...

Anonimas

O ko ja turi ileisti? Siandien premjere, ryt garazo sarge.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS