JT: dėl pandemijos uždaryti du trečdaliai turizmo krypčių | KaunoDiena.lt

JT: DĖL PANDEMIJOS UŽDARYTI DU TREČDALIAI TURIZMO KRYPČIŲ

Dėl pandemijos įvesti apribojimai iš dalies ar visiškai privertė uždaryti du trečdalius turizmo krypčių, teigia Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacija (UNTWO).

Praėjus metams po to, kai Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) įvardijo naujojo koronaviruso protrūkį pandemija, 69 iš 217 krypčių išlieka „visiškai uždarytos“, teigiama naujausioje UNTWO ataskaitoje.

Dar maždaug tiek pat krypčių yra „iš dalies uždarytos“, skaičiavo UNTWO.

38 iš 69 visiškai uždarytų krypčių yra tokios jau bent 40 savaičių, teigė UNTWO, pažymėdama, kad esama regioninių apribojimų taikymo skirtumų.

30 krypčių Azijos ir Ramiojo vandenyno regione yra visiškai uždarytos, jų dvigubai daugiau nei Europoje, kur žiemos mėnesiais pandemija sudavė itin smarkius smūgius.

Afrikoje šiuo metu visiškai uždaryta vienuolika krypčių, tokių krypčių dešimt Šiaurės ir Pietų Amerikoje ir trys Artimuosiuose Rytuose.

Pasak UNTWO, „naujų atmainų COVID-19 viruso aptikimas“ paskatino daugelį šalių vyriausybių „atsisakyti siekio sušvelninti kelionių apribojimus“, įvestus per pirmąją pandemijos bangą 2020 m. pradžioje.

Paragindamas „saugiai ir atsakingai atidaryti sektorių, nuo kurio priklauso milijonai įmonių ir darbo vietų“, UNWTO generalinis sekretorius Zurabas Polilikašvilis teigė, kad kelionių apribojimai turi būti „pagrįsti naujausiais duomenimis, analize ir turi būti nuolat peržiūrimi.“

Užsienio turistų skaičius 2020 m., palyginti su 2019-aisiais, nusmuko 74 proc., rodo UNWTO turimi duomenys. Tai sukėlė apie 1 trln. dolerių ekonominių nuostolių. Didžiausią smūgį patyrė Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono ekonomikos, kur skaičiai sumažėjo 84 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS