JT ekspertai: Izraelis naudoja badą kaip ginklą | KaunoDiena.lt

JT EKSPERTAI: IZRAELIS NAUDOJA BADĄ KAIP GINKLĄ

Visiems Gazos Ruožo gyventojams, pasak Jungtinių Tautų (JT), gresia badas.

JT Humanitarinių reikalų koordinavimo biuras (OCHA) dar kartą atkreipė dėmesį į tai, kad jau 378 tūkst. palestiniečių teritorijos gyventojų iš 2,2 mln. patiria „katastrofišką“ maisto trūkumą. Likę gyventojai yra paveikti maisto krizės.

JT žmogaus teisių ekspertų grupė apkaltino Izraelį naudojant badą kaip karo taktiką ir kalbėjo apie „bręstantį genocidą“. „Beprecedentis atvejis, kad taip greitai ir visiškai badu marinami visi civiliai gyventojai. Izraelis griauna aprūpinimo maistu užtikrinimą Gazos Ruože ir naudoja maistą kaip ginklą prieš palestiniečius“, – rašė ekspertai.

Izraelis naikina žemės ūkio plotus ir blokuoja prieigą prie jų bei jūros, kritikavo ekspertai. Jie atkreipė dėmesį į pranešimus, kad Izraelis per sausumos operaciją prieš islamistinį „Hamas“ judėjimą Gazos Ruože sunaikino daugiau kaip penktadalį dirbamos žemės. Be to, sunaikinta apie 70 proc. žvejybinių laivų. Ekspertai reikalavo užtikrinti nekliudomą humanitarinės pagalbos tiekimą.

Aštuonis nepriklausomus ekspertus JT Žmogaus teisių taryba Ženevoje paskyrė pranešėjais įvairiomis temomis. Tarp jų yra teisė į maistą ir sveikatą, bei situacija palestiniečių teritorijose.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nieko

Pabadaus atmatos

OI OI

Tiesa sakant norisi zydu paklausti Kodel JUOS DIEVAS buvo isvares , AR JIE NEPAGALVOJA KAD IR VEL GALI TAIP ATSITIKTI PALESTINA YRA BUVO IR BUS BET IZRAELIO TAI BEBUVO !!!!!! Jie tiesiog pavoge ta gabala ZEMES ir dabar grobia TOLIAU!!! NEMYLI sios tautos pasaulis BET JIE NESUPRANTA AR NENORI SUPRASTI KODEL????

dusanski pasekejai

Ar zydu vyriausybe teis Hagoje ar azijatus teisia kitur?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS